Supersize Me
film — USA — 2004

7.0
This is a documentary film about a man eating hamburgers. I has nothing to do with the legendary documentary film "Man getting hit by football" where an old man gets hit by a football in the groin (you can watch this film on an episode of the Simpsons). I have to admit that I never eat burgers anyhow so this film couldn`t have a huge impact upon me. But it was interesting to watch it, although I probably wouldn`t want to do it again (as it happens with most documentaries). This surely isn`t art, but it is good.
Filmas doma gan patiesībā īpaši skaidra nav - tas taču, manuprāt, ikvienam būtu skaidrs, ka rīt lielos daudzumos jebkādu pārtiku nav nekas diez ko labs, nemaz nerunājot par kaut ko tik treknu kā burgeru iestādījumu produkti. Un filma tikai apstiprina šo principā skaidro faktu. Tāpat varētu veidot filmu, kurā būtu pārbaudīts, ka patiešām cilvēks, kas nemazgājas, sāk smirdēt. Taču droši vien ir kaut kāda sabiedrības daļai, kurai šī informācija varētu kļūt par atklāsmi.
Īstenībā es pat nevaru saprast, kāpēc šī filma bija laba, bet tā man atmiņā ir palikusi tīri pozitīvi, iespējams, tāpēc ka tā bija diezgan jautra un tās principā nesaistošais saturs izrādījās labi pasniegts. Maikla Mūra filmas gan ir daudz iespaidīgākas par šo veidojumu, bet tas nenozīmē, ka Spērloks (riskējot ar savu veselību) nav radījis tādu filmu, ko vienreiz noskatīties ir vērts (vairāk - no way, mani nevajag supersaizot ar šo filmu).
2005-04-22
comments powered by Disqus