Dark Side of the Spoon
music — USA — 1999

5.0
Kā manā mūzikas ierakstu kolekcijā nokļuva šis Ministry albūms, es atceros ļoti labi. To ieguvu tikai tālab, ka uzskatīju to par parodiju par Pink Floyd "Dark side of the moon", turklāt tolaik, protams, neiedomājos, ka "Dark side of the spoon" varētu ar PF īpaši saistīts nebūt, bet gan tulkojumā uz latviešu valodu nozīmēt "heroīna lietošanas negatīvā puse". Un to tas visticamākais arī nozīmē, lai gan viena lieta Ministry "Dark Side" un PF "Dark Side" ir kopīga - diezgan pesimistisks un paranojas pārņemts skatījums uz pasauli. Tikai Pink Floyd nekad nav spēlējuši industriālo metālu, tāds mazs sīkumiņš. Tikām "Ministry" ir viena no lielākajām šī stila blicēm. Īpaši simpātisks šāds metāla veids man gan nav nekad šķitis, jo tajā nav tā vienīgā elementa, kas man patiešām patīk labā metālā - sarežģītu melodiju spēlēšana milzīgā ātrumā. Tā vietā Ministry piedāvā mūziku, kādu būtu varējuši spēlēt Depeche Mode, ja viņi new wave stila sintezatoru vietā būtu izvēlējušies šāda stila virzienu. Plus, ja Depeche Mode nebūtu rūpīgi domājuši par melodijām (tā ka paralēles drīzāk būtu velkamas ar mūsdienu, nevis 80-to gadu DM). Par ko šajā albūmā dzied Als Jorgensons?
Piemērs nr.1:
"Well I just shot a man to death
I`ve got a bullet out of my head"
Piemērs nr.2:
"Do you remember the strain?
Do you remember the pain?
Do you remember who caused all the blame?
Bad Blood!"
(starp citu, "Bad Blood" esot bijusi iekļauta pirmā Matrix`a skaņu celiņā. whatever)
Piemērs nr.3:
"Those memories have fled
All tears within me now are dormant or dead
My viens are bursting with a thirst that you cannot ignore"
Piemērs nr.4:
"The moat in my eyes never bring me no sleep
They just strap me inside with the demons I keep
Gotta leave me alone gotta let it be lone
Tired of living, too tired to die"
Ne pārak daudz dzīvesprieka, vai ne? Un mūzikā tā te ir tikpat daudz. "Ministry" nepielūdz nekādus tumsas eņģeļus, viņi tikai dzied mūžīgi tematikā "we`re all gonna die". Man tas patīk ļoti mazā mērā, ne muzikāli, ne vēl jo vairāk saturiski es ar šādu mūziku identificēties nevaru un daudz labprātāk izvēlos kaut ko ausīm un sirdij draudzīgāku.
Iespējams, ja tev patīk "Tool", tev varētu patikt arī "Ministry". Iespējams, ja tev patīk "Ministry", tu esi depresīvi noskaņots maniaks. Iespējams, ka neesi.
2007-04-10
comments powered by Disqus