Under Jolly Roger
music — Germany — 1987

6.5
Dīvaini, ka es nebiju iepriekš ievērojis, ka šī grupa ir kārtējie vāciešu power metālisti iz Helloween un Accept nometnes. Tāpat dīvaini, ka man no viņu šī albūma dziesmām tā sauktajās "Kazhe collection" izlasēs bija iekļauta kompozīcija "War in the gutter", kas patiesībā ir diezgan nebaudāms skaņdarbs.
Starp citu, "Running Wild" pārstāv ļoti oriģinālu power metāla novirzienu - viņi ir pirātu rokeri, turklāt tieši ar šo albūmu viņi sev šādu stilistiku ieguva. Nosaukt "Under Jolly Roger" par konceptalbūmu gan tādēļ es tāpat nevaru, jo īzņemot tituldziesmu nekur citur pirāti šeit pieminēti netiek, tā vietā darīšana ir ar vienkārši diezgan primitīvu un stulbu smago roku, kaut ko līdzīgu mazliet dusmīgākiem "Scorpions" vai ne mazāk dusmīgiem par oriģinālajiem "Helloween". "Running Wild" galvenais pluss noteikti nav grupas ātrumā, tā kā visas dziesmas tiek spēlētas vidējā-lēnā tempā, vairāk uzsvaru liekot uz spēku nevis uz ātrumu (vienīgi "Merciless game" ir salīdzinoši jestra kompozīcija, bet tā savukārt nevar lepoties ar sevišķu pievilkšanas faktoru).
Ja kaut ko šajā ierakstā var saukt par grupas "magnum opus", tad tā tomēr ir tituldziesma - "Under Jolly Roger", kura vismaz ir veltīta pirātiem (lai gan patiesībā tas izklausās pēc visu to stulbo metālistu dziesmām par tēmu "We`re united for the metal" vai kaut tamlīdzīgu - tikai "Running Wild" laikam ir metālu aizstājuši ar pirātismu). Un manis pēc.
2007-04-16
comments powered by Disqus