No Mean City
music — UK — 1979

6.5
Dīvaini, ka manā kolekcijā agrīnajos diskos diezgan daudz parādās šī grupa, kurai es zinu tikai dažas dziesmas un no kurām neviena nav iekļauta šajā albūmā. Iespējams, nekā interesanta tur arī nav.
Nazareth, protams, nav īpaši unikāla grupa, jā, profesionāla smagā roka blice no Skotijas ar zināmu līdzību ar AC/DC, taču gluži traks tās mūzikas dēļ es gluži nekļūtu.
"No Mean City" turklāt neskaitās viens no grupas spožākajiem ierakstiem, jo Nazareth ziedu laiki skaitās līdz septiņdesmito gadu vidum, bet šis ieraksts, tāpat kā "Expect no Mercy", par ko rakstīju pirms kāda laiciņa, ir tikai vēl viens rokenrola albūms. Lai arī šajā albūmā grupa piesaistīja jaunu papildu ģitāristu un līdz ar to tas skaitās īpaši ātrs un smags, es personīgi neko tādu nejūtu, un īzstenībā es vispār šeit neko pārmērīgi atmiņā paliekošu nesaskatu. "Claim to Fame" ir labs ievadošais rifs, "What`s in it for me" ir diezgan interesanta dziesma, tituldziesma "No Mean City" man arī kopumā patīk, taču nekas šeit nesniedzas pāri par līmeni "ir ok", bet balāde "Star" stabili nolaižas zem šī līmeņa. Ja man vajadzētu savā kolekcijā saglabāt tikai vienu Nazareth albūmu, tad tas nebūtu "No Mean City", ko es izvēlētos, Šī grupa vispār neizceļas ar pārmērīgu oriģinalitāti vai daudzveidību, bet "Hair of the Dog" ir gluži cita kalibra albūms nekā "No Mean City", kurš varbūt patiešām nav "mean", bet nav arī nekāds diži savādāks.
2007-05-29
comments powered by Disqus