La Voce Della Luna
film — Italy — 1990

4.5
Par šo filmu pirms pāris nedēļām vecāki man jautāja - ko tā īsti nozīmē. Tagad, kad esmu to noskatījies, varu atbildēt - nav ne mazākās nojautas.
Sižets te ja arī ir, tad tas absolūti nav būtisks. Roberto Benīni spēlē tipu vārdā Ivo Salvīni, kas ir ieķēries vienā sievietē un lielāk filmas daļu nēsā sev līdzi viņas kurpi. Vēl viņš kopā ar citiem tipiem lūr pa logu, skatoties, kā viena no tiem tipiem tante izģērbjas. Tad notiek kaut kāds skaistuma konkurss, bet Ivo ir iesprūdis zem dēļiem. Tad cilvēkiem ir izdevies noķert mēnesi un viņi mēģina tam uzdot jautājumus. Tad Ivo runājas ar kaut kādiem brāļiem strādniekiem. Tad mēs redzam Ivo bērnībā, uzrāpušos augšā pa kāpnēm, lai gan patiesībā arī kā bērnu viņu joprojām atveido Benīni.
Manā izpratnē - diezgan vājprātīgi un bezjēdzīgi. Nebrīnos, ka kritikai šī filma nepatika. Un arī es šoreiz neizlikšos gudrāks nekā esmu patiesībā - vizuāli, iespējams, šī filma ir interesanta, bet saturiski - trakākā bezjēdzīga gumijas stiepšana, kādu vien var iedomāties.
2007-05-31
comments powered by Disqus