Sings
music — UK — 1979

3.0
Ierakstu, kas būtu līdzīgi vienīgajam Sida Višesa solo albūmam, noteikti pasaulē ir daudz. Tikai parasti tādi ir ļoti zemas kvalitātes underground grupām un netiek oficiāli izdoti. Pat, ja tavas grupas nosaukums ir, teiksim "Pankiem desu", tu oficiāli parasti izdod albūmu, kura dziesmas ierakstītas vai nu studijā vai koncertā ar kaut cik normālu aprīkojumu, tu arī padomā par to, lai šis ieraksts neizklausītos pēc zemākās kvalitātes pirātu ieraksta.
Taču šis albūms, kura ierakstīšana gan laikam ir tapusi būtlega veidā, ne tikai tika izdots normālā ierakstu kompānijā, bet pat sasniedza 30.vietu Lielbritānijas albūmu čārtos (cik absurdi lai tas arī nebūtu).
Kas īsti ir Sid Vicious? Pasaulei vislabāk viņš ir zināms kā Sex Pistols dalībnieks, lai gan viņa dalība šajā grupā bija ļoti nosacīta. Oficiāli viņš kādu laiku bija grupas basists, taču spēlēt nemācēja, tāpēc koncertos viņa basam parasti bija noslēgta skaņa, bet ierakstos basu spēlēja citi džeki. Taču no visiem Pistols dalībniekiem Višess noteikti bija pats trakākais, tāpēc nav ko brīnīties, ka arī karoti viņš nolika visnotaļ ātri.
Šajā ierakstā līdz ar to man kā klausītājam ir iespēja izbaudīt šausmīgu ieraksta kvalitāti, Višesam vienkārši sajājot vairākas lieliskas dziesmas. Dziedāt Višess, protams, nemācēja, bet par to nevajadzētu brīnīties. Iespējams, ja ieraksta kvalitāte būtu labāka, tas būtu pat savā veidā baudāms, bet tāds, kāds tas ir, tas ir vienkārši šaušalīgs. Protams, pankiem neprofesionālisms skaitās klases pazīme, bet ne jau šāds neprofesionālisms. Tikai ļoti speficiskiem cilvēkiem varētu gribēties dzirdēt The Stooges "Now I wanna be your dog", kurā nav īsti dzirdamas nedz ģitāras NEDZ vokāls. Vienīgais gabals, kas kaut cik izvelk šo ierakstu, ir fenomenālais Sinatras "My Way" kavers, kurā pārmaiņas pēc ir tīra skaņas kvalitāte un kuru Višess patiešām ir spējis savaldīt, atšķirība no citām šajā albūmā iekļautajām dziesmām.
Citādā ziņā šādu ierakstu varētu ierakstīt jebkura latviešu andergraunda grupa, kuras lielākais panākums ir bijusi viena uzstāšanās klubā "Saksofons".
Nekādu iemeslu, kāpēc tev vajadzētu šo ierakstu dabūt, es izdomāt nevaru. Ja nu vienīgi, ja tev patīk albūmi, kas ir īsāki par 30 minūtēm.
2007-07-09
comments powered by Disqus