The Full Monty
film — UK — 1997

7.5
Jāatzīst, ka veids, kā es pavadīju vakaru, kamēr Liene un viņas kolēģi no MT ballējās pa kaut kādu viesu namu, varētu radīt neizpratni. Proti, es skatījos filmu par striptīzu. Tas vēl nebūtu nekas brīnumains - kāpēc gan vīrs nevarētu, kamēr sieva ir prom, noskatīties kādu labu filmu par striptīzu? Tomēr mazliet dīvaini ir tas, ka "The full monty" ir filma par vīriešu striptīzu. Te jau varētu aizdomāties par skatītāja seksuālo orientāciju, vai ne?
Patiesībā - nē. Šī jau nu nebūs tā filma, kur es kā latenti homoseksuāls vīrietis (ja es tāds būtu) varētu pavērot skaistuļus bez apģērba.
Īsumā sižets ir sekojošs: Šefīldā nav ne vella darba. Dzelzs rūpniecība ir panīkusi, bet nekā cita tajā zaņķī nekad arī nav bijis. Pilsētas bālo ikdienu pārtrauc Chippendales stiptīza dejotāju ierašanās, kas saceļ pamatīgu furoru. Šī pasākuma veiksmes rezultātā kādreizējais tērauda rūpnīcas darbinieks Gerijs (Gazza - droši vien ar veltījumu lieliskajam Polam Gaskoinam) izdomā, ka arī viņš varētu pelnīt naudu ar stripošanu. Šobrīd viņam tas ir it īpaši svarīgs, tā kā viņa dēla Nātana māte grib šim aizliegt tikties ar bērnu, jo viņš nemaksā alimentus (ko viņš loģiski nevar atļauties, bet slikti apmaksāts darbs viņu ne visai interesē). Tas nekas, ka Gazza, nav pasaulē pievilcīgākais vīrietis, kam arī par dejošanu daudz nojautas nav. Sapratis, ka vienatnē viņš šajā lietā neizsitīsies, viņš pieaicina šajā pasākumā pāris čomus - apaļīgo Deivu, kuru sieva visu laiku mēģina iekārtot par apsargu lielveikalā, un Lomperu, kuram Deivs vispirms palīdz salabot mašīnu, lai tas varētu izdarīt pašnāvību, bet pēc tam viņš Lomperu no dūmojošā auto izvelk. Vēl pasākumā tiek pieaicināti trīs papildu tipi - pusmūža Džeralds, kurš kaunās sievai atzīt, ka pusgadu ir bez darba, Horse - ne īpaši jauns nēģeris, kurš apgalvo, ka ir milzīga peņa īpašnieks, un Gājs, kurš IR milzīga peņa īpašnieks.
Tad nu šie sākt gatavoties savai debijai striperu lomām...
Īsi sakot - šī ir ļoti satīriska un brīžiem ļoti skumja komēdija, kas nevairās no smagām problēmām un kas nevairās būt occasionally silly. Patiešām ļoti kvalitatīva un neordināra komēdija.
2007-07-25
comments powered by Disqus