RRRrrrr!!!
film — France — 2004

6.5
Šo filmu mēs iesākām skatīties pie Lienes jūrmalā pa televizoru, bet tad aizbraucām uz Ķemeriem ar riteņiem, tāpēc filmu vēlāk iedabūju datorā un mēģināju ar to uzmākties N&N, bet N teica, ka viņam riebjoties Žerārs Depardjē un ka šī filma vispār esot sūds (pēc IMDb vērtējuma).
Kāpēc tad mēs šo filmu tomēr noskatījāmies līdz galam? Tāpēc, ka tā bija gana smieklīga. Par ko ir šī filma? Reiz, pirms kādiem 40 tūkstošiem gadu dzīvoja divas ciltis blakus viena otrai. Viena bija netīro matu cilts un otra - tīro matu cilts. Netīrmaši mēģināja tikt pie tīrmašu šampūna noslēpuma un tā dēļ astoņsimts gadu garumā risinājās karš starp šīm divām ciltīm. Taču viss izmainījās, kad jaunais netīrmašu cilts vadonis izdomāja aizsūtīt savu meitu, tērpu jērmamuta parūkā uz naidnieku ciematu savaldzināt vienu no tā vīriešiem.
Patiesību sakot, vislīdzāgākā šī filma ir stāstiem par Asteriksu, kuru filmu vairāki aktieri piedalās šajā filmā (režisors arī ir šai filmai tas pats, kas vienai no Asteriksiādes filmām).
Filmā ir tāds mazliet absurds humoriņš, ko varētu raksturot kā Flintstonus atveido Monty Python dalībnieki. Reizēm tas nostrāda lieliski, reizēm - nenostrādā nemaz. Tīri virspusēji filma ir detektīvgabals, kurā varoņi mēģina noskaidrot, kas ir pastrādājis pirmo slepkavību cilvēces vēsturē, bet patiesībā tas ir antidetektīvs, jo slepkava tiek skatītājiem uzreiz parādīts un viņš arī vairākas reizes faktiski pats atklāj mums savu vainu.
Protams, tā nav "augstā" komēdija, bet kā balagāns nostrādā ļoti pat normāli.
2007-08-12
comments powered by Disqus