Millions of Dead Cops
music — USA — 1982

5.0
Marks Prindls apgalvo, ka šī grupa ir gandrīz tikpat laba kā Dead Kennedys. Es apgalvoju - nē, nav. Kuram taisnība? Droši vien, Prindlam, jo viņš no hardcore pankroka jēdz daudz vairāk nekā es. Un tomēr mana nezināšana neļauj man iebilst. Lūk, cik plašas iespējas pavēr mūsdienās internets.
MDC debijas albūms, cik saprotu, skaitās viņu karjeras spožākais ieraksts, bet es neko diži spožu tajā saskatīt nevaru - protams, forši, ka viņi spēlē tik ātri un tik brutāli (ātrāki par Kenedijiem viņi noteikti ir), ļoti jauki, ka idejiskajā ziņā viņi arī ir pietiekoši tuvi Jello Biafra`m un kompānijai, bet... man cauri šī ierakstam troksnim nekādas melodijas un rifus, par kuriem izsakās Prindls, saklausīt neizdodas. Pozitīvākais, ko es šajā ierakstā saskatu, ir tā ilgums - nedaudz virs 20 minūtēm, kas, protams, ir vienlaicīgi naudas kāšana no nabaga klausītājiem, jo šāds ieraksts nav nekāds īsts LP.
Dziesmu tematika ir vienkārša - antiamerikāniska, antinacistiska, anti-bagātnieciska utt., bet es nevaru tikai man pieņemamu tekstu dēļ fanot par kādu grupu, pat tādu, kas dzied "John Wayne was a nazi" (kas, starp citu, ir diezgan laba dziesma, ja tā būtu pasniegta ar mazliet tīrāku un mazāk kaitinošu skanējumu un neizklausītos, ka tā ir ierakstīta garāžā, kas izvietota mājas pagrabā blakus kurināmajam katlam, es šo dziesmu labprāk klausītos atkal). Bet tā ir sagadījies, ka tieši tādā veidā tā ir ierakstīta. Dziesmu nosaukumi grupai ir labi "Dick for brains", "Corporate Deathburger", "I hate work", "Born to die" utt., bet tas arī ir viss.
Protams, tas neliedz man pilnā garumā nocitēt I hate work tekstu:
work, work, work it`s a lot of jive never gonna work 9 to 5 tell mr. bossman i said goodbye never gonna work another day in my life i hate work, yeah i do i hate work, and you should to i hate work, ain`t no clerk i hate work, ain`t no jerk never gonna work in a factory or sweat my life in misery work like that never meant to be work like that is not for me [chorus] work work work away the years of your life work work work never see your wife work work work sweat and tears work work work lost my years [chorus] we`re not gonna work in your crummy jobs we`re not gonna fight in your stinkin` wars we`re not gonna vote in your phony elections take a good look we`re your reflection

Īsi sakot, šī mūzika pamatīgi sit pa galvu, milzīgā tempā tev liek saprast, ka tā ir "the real thing", bet es tomēr esmu savā būtībā pārāk konservatīvs melodiju cienītājs un MDC manai gaumei ir pārāk šerpi, pārāk ātri, pārāk brutāli, pārāk mežonīgi.
2007-12-11
comments powered by Disqus