The Namesake
film — India — 2006

6.5
"The Namesake" ir zīmīga filma, tik zīmīga, ka nevaru mazliet nepastāstīt, ar ko tā ir zīmīga. Vispirms šo filmu pirms 5 mēnešiem noskatījās N.R. un bija par to sajūsmā, tad par šo filmu atzinīgus vārdus izteica MA, kura komentāri visbiežāk par jebkuru filmu vai mūzikas albumu ir "absolūts mēsls" vai kaut kas tamlīdzīgs. Tad dažus mēnešus vēlāk es lasīju grāmatu "Vārdabrālis" un konstatēju, ka tas ir romāns, pēc kura tapusi N.R. aprakstītā filma. Un tagad es beidzot noskatījos arī filmu.
Uzreiz atzīšos, ka es pret šo filmu diez vai varētu būt objektīvs. Galvenās lomas atveidotājs Kals Pens man pārmērīgi asociējas ar vienu viņa lomu, kas man pamatīgi traucēja noticēt, ka viņš ir Gogolis Ganguli. Kāpēc? Tāpēc ka viņš ir Kumārs no Harold and Kumar go to Whitecastle (vai arī viņš bija Harolds? nevermind).
Protams, šajā filmā viņš nesekso ar kaut kāda krīpa draudzeni un nenēsā līdzi milzīgu maisu ar marihuānu, bet atsevišķos brīžos man sajūta, ka viņš kaut ko tādu tūliņ varētu sākt darīt, rodas.
Vispār jau filma diezgan godīgi seko grāmatas saturam, vienīgi sanācis viss ir kaut kā mazliet savādāk, nekā es to biju iztēlojies. Droši vien nevajadzēja vispirms lasīt grāmatu un tad skatīties filmu. Gogoļa vecākiem - Ašimai un Ašokem filmā atvēlēts ļoti maz vietas un ne ar tādām noskaņām, kā es to būtu vēlējies, Gogolis ir pārāk lohisks, viņa māsa Sonja - pārāk necentrāla.
Es zinu, ka šo filmu radījusi slavenākā indiešu režisore Mira Naira, kuras nākamajā filmā piedalīsies pats cukurdupsis Džonijs Deps, bet kaut kā mani tā "nepaņēma". Vai nu es gaidīju pārāk daudz, vai man bija nepareizs noskaņojums, bet mani šī filma diemžēl tā arī nesavaldzināja, un šoreiz tā nav tikai vēlme izcelties ar savu oriģinālo un atšķirīgo viedokli.
2007-12-31
comments powered by Disqus