Going Public
music — USA — 1994

5.0
Kaut ko tādu es patiešām nebiju gaidījis - es nez kāpēc biju domājis, ka Newboys ir viena kārtīga amerikāņu pankroka grupa (no tām 90to gadu pankroka grupām, kas mani pamatīgi kaitina), kuras mūzika ir 1:1 vienāda ar jebkuru "Offspring" albūmu un kurā saskatīt oriģinālu ideju nav iespējams pat ar elektronmikroskopu (it īpaši, ja tāds nemaz dabā neeksistē).
Taču izrādījās, ka Newboys vispār nav nekādi panki, viņi ir saldsērīgi poprokeri, kuriem daudz labāk patīk sacerēt pliekanas liriskas dziesmiņas, kurās gan tāpat ne ar kādu elektronmikroskopu svaigas idejas tu neatradīsi. Žēl, vai ne?
Nē, gluži nekam nederīgi viņi nav, taču nosaukt šādu mūziku par kaut ko īpašu jau nu noteikti nevar - dziesmiņas nav pretenciozas un ne bez pamata - tā ir tā veida mūzika, kuru droši vien Amerikā sauc par C klases grupu. Un jāsaka, ka C klases panki man laikam tomēr ir simpātiskāki par C klases popsteriem. Tajās dažās dziesmiņās, kurās Newboys izklausās pēc vismaz rokam un nevis Backstreet Boys piederīgi ("Good Thing", "Shine"), viņi man patīk kaut nedaudz labāk, bet arī ne gluži izcili.
2008-01-07
comments powered by Disqus