PULSE
other — UK — 1995

7.5
Piektdien notika beidzot tas, par ko bija ilgi runāts un kas bija ilgi plānots - Pink Floyd P-U-L-S-E koncerta skatīšanās uz lielā (projektora) ekrāna. Fragmentus no šī koncerta, protams, biju redzējis iepriekš, arī tā audio versiju esmu gana klausījies, bet tā - uz liela ekrāna un pilnā garumā šo koncertu redzējis vēl nebiju. Un vispār - PULSE klausījies pēdējo reizi arī biju pietiekami sen, tā ka bija interesanti paskatīties, kādu iespaidu tas uz mani atstās tagad, 2008.gadā.
Jāatzīst, ka no koncerta skatītājiem, mēs droši vien bijām tikai 3 tādi īsti "iniciētie" - tās kategorijas cilvēki, kas ir spējīgi stundām ilgi strīdēties par to, kas ir labāks - Voterss vai Gilmors. Bet publika tomēr nav noteicošais faktors, pamata jautājums - uz ko bija spējīgas vakara galvenās zvaigznes.
Sāksim ar pirmo un šokējošāko - es kaut kā nebiju piefiksējis, ka Pulse video un Pulse audio versijas nav viens un tas pats - proti, ka tajās nesakrīt dziesmu saraksts. Precīzāk - video versijā šis tas pietrūkst. Vislielākais šoks ir tas, ka video versijā nav iekļauts "Astronomy Domine" - vienīgā Sida Bareta dziesma, kuru izpildīja Pulse tūrē, un kuru daudzi uzskatīja par audio versijas lielāko odziņu. Tāpat video nav iekļauta "Hey You" no "The Wall" - arī diezgan liela cūcība manā izpratnē. Tikām tas, ka video nav "A Great Day for Freedom" un "What Do You Want from me", bet to vietā ir "Take it back", mani īpaši neuztrauc - neviena "Division Bell" dziesma nav tā vērta, lai par tās prombūtni vai klātieni maksātu. Kā teica kāds cilvēks - viss Pulse pirmais disks ir tikai reklāmas ievads pirms Dark Side of the Moon atskaņojuma.
Un tagad - par pašu atskaņojumu. Diemžēl jāatzīst, ka gan PF, gan Waters solo koncerti 90tajos - 2000jos izceļas ar vienu, manuprāt, švaku padarīšanu - pārmērīgu uzsvaru uz backing-dziedātājām, papildu dalībniekiem (rezerves bundzinieks, sintezatoru džeks, Votersam - vairāki ģitāristi). Un vispār - specefekti pārāk aizēnojuši mūziku.
Turklāt es nesaprotu, kāpēc viņiem tas viss ir nepieciešams. Kad Gilmors spēlē pats, tad viņš joprojām ir monstrs - kā savādāk lai raksturo to, ko viņš dara "Comfortably Numb" laikā. Taču cik reti viņš to dara!
Un otra lieta, protams, ir pārmērīgais uzsvars uz "jaunajām" dziesmām. Varētu padomāt, ka pēdējie divi PF albūmi būtu tā vērti, ka to dziesmas vajadzētu lieki izpildīt. Bet mani neinteresē "Sorrow" vai "Keep Talking". Es labprātāk redzētu (dzirdētu), kā viņi izpilda "Set the controls for the heart of the sun" vai "Animals" albūmu pilnā garumā, nevis, piemēram, "Terminal Frost" vai "A New Machine" (to gan laikam varētu dzirdēt tikai Delicate sound of thunder ierakstā.
Video, audio utt. kvalitāte, protams, līmenī, mazliet gan kaitina 90to sākuma vizuālie elementi, Gilmors mazliet šķībi šo to nodzied un "Great gig in the sky" ar nav tāds, kā es varētu vēlēties, bet katrā ziņā - labs koncerts.
Ko citu gan es varētu teikt pēc tam, kad vairākas rindkopas esmu tam braucis virsū, ka tas nekam neder :)
2008-01-18
comments powered by Disqus