Futurama Season 5
film — USA — 2003

7.5
Tas beidzot (diemžēl) ir noticis - esam noskatījušies visas 5 Futurama sezonas pilnā apjomā. Pienācis laiks salikt punktus uz i, izteikt spriedumu un dzīvot tālāk.
Kā jau katrā sezonā, šeit ir vairākas sērijas, kas izceļas tik pozitīvi, cik vien iespējams, un vairākas tādas, bez kurām pasaule nebūtu kļuvusi sliktāka. Sāksim ar labo:
1) The Farnsworth Parabox - sērija, kurā mēs iepazīstam paralēlo Visumu, kurā viss ir gandrīz tāds pats kā mūsējā, ja nu vien Līlai ir citas krāsas zābaki un monētu izmešana dod savādākus rezultātus. Attiecībā uz paralēlo pasauļu paradoksiem, reti kur redzēts kas labāks;
2) The Devil`s Hands Are Idle Playthings - kur Frajs tiek pie Sātana rokām, lai varētu beidzot Līlai parādīt, cik ļoti viņš viņu mīl. romantiski un jauki. lai arī daži joki absolūti stulbi (tas attiecas uz Benderu galvenokārt);
3) The Why of Fry - kurā Frajs glābj visumu
4) laba ir arī sērija, kurā visi kļūst jaunāki.
Ir sērijas, kurās ir labi elementi, bet kas kā sērijas kopumā īsti nenostrādā - supervaroņu sērija it kā ir smieklīga, bet bišķi pārāk bērnišķīga, sērijai par Fraja suni ir fenomenāli spēcīgas beigas, bet viduvēja pārējā daļa. Vēl man patika sērija par 300 dolāriem, nebija slikta arī Kifa palikšana stāvoklī. Vispār, salīdzinot ar 4.sezonu, noteikti šeit jūtams uzlabojums, lai arī es joprojām uzskatu, ka labākās Futurama sezonas ir 2. un 3. Piektā ir varbūt pirmās līmenī, lai gan pārāk bieži šeit uzsvars tiek likts uz lirisko noti. No otras puses - šī liriskā nots bieži tiek izspēlēta pietiekami kompetenti. Kā tas bija sērijā ar bišu kodumiem (sērijas sākums varbūt nebija izcils, bet tālākais - ļoti labi). Katrā ziņā svaigu ideju Futurama veidotājiem arī 5.sezonā netrūka, tā ka patiešām žēl, ka viņus pēc tam tā ņēma un nogrieza.
Varu tikai pateikt - urrā Futuramai! Gaidu tagad nākamo pilnmetrāžas filmu.
2008-01-20
comments powered by Disqus