Look at yourself
music — UK — 1971

7.3
Beidzot es esmu sasniedzis ar "Look at yourself" ierakstu, kurā atrodama droši vien izcilākā Uriah Heep dziesma. Par to man pat ir atsevišķs stāsts. Proti, reiz senos laikos man bija kāda Centrāltirgū iegādāta kasete ar nosaukumu "Platinum Ballads", kurā līdzās tādiem eposiem kā Rolling Stones "Angie" un Styx "Boat on the River" bija arī šī Uriah Heep dziesma. Dīvaini, ka tikai šīs trīs dziesmas no tās kasetes spēju atcerēties. Ā, laikam vēl bija Nazareth ar "Love Hurts".
Bet "July Morning" patiešām ir viens no veiksmīgākajiem Uriah Heep veikumiem progresīvā roka lauciņā - šīs dziesmas struktūra vienlaikus pietiekami kompleksa un klausāma, un Kena Henslija elektrisko ērģeļu solo tajā ir viens no emocionāli spēcīgākajiem fragmentiem visā šīs grupas daiļradē, neliekot man kā klausītājam domāt par to, ka šo dziesmu izpilda stipri apšaubāmas reputācijas grupa, kuras albūmu vairums ir stipri bāls un nesaistošs. Labs skaņdarbs ir arī ierakstu ievadošā tituldziesma, "Tears in my Eyes" ar nav ne vainas.
Protams, Uriah Heep nebūtu Uriah Heep, ja viņi nemēģinātu pārsteigt savu klausītāju ar kaut ko aizvainojoši muļķīgu. Tā kā Dungeons&Dragons tematika viņu daiļradē šajā ierakstā vēl ieviesusies nebija, tāpēc Baironam neatliekas nekas cits kā izlīdzēties ar sava libido slavināšanu dziesmā Love Machine:
Lovely little lady
You`ve got me on the run
You`re a love machine and you say that I`m your gun
But I don`t care `cause I`ve got to know

Protams, ka šis arī ir tas ieraksta gabals, kurā Bairons visvairāk pārspēlē ar savu dziedāšanas manieri - tas kā viņš izspiedz "i`ve got to kno-o-o-o-ou-w", diez vai kādam var izklausīties nopietni. Brīžiem man šķiet, ka UH nemaz nebija īsta progroka grupa, bet tikai par tādu izlikās "practical joke" veidā, līdzīgi kā "Ween" ierakstīja "12 golden country greats". Protams, droši vien tā tomēr nebija, bet... ko var zināt.
2008-03-21
comments powered by Disqus