Cloverfield
film — USA — 2008

7.0
Man no šīs filmas gribējās vemt!
Nopietni!
Nē, patiesību sakot, "Cloverfield" nav slikta filma, bet tai ir viens ļoti liels trūkums atsevišķiem cilvēkiem - tajā pārāk maniakāli tiek izmantots "shaky camera" efekts, jo visa filma tiek rādīta it kā no vienkārša notikumu aculiecinieka perspektīvas. Tas, protams, ir ļoti jauki un labi realizēts, bet īsti izbaudīt filmu, kas uzdzen vēlmi izvemites, man laikam tomēr pa spēkam nav.
Šī filma tika pavadīta ar tik milzīgu ažiotāžu, ka es brīnos, kā man no tās izdevās izvairīties un kāpēc es par to nezināju neko vairāk kā vien, ka:
a) tā ir J.J.Abrams - Lost veidotāja - roku darbs; b) tajā Ņujorkai uzbrūk briesmonis.
Visas lielās mārketinga kampaņas es tikām biju pilnībā nogulējis.
Filmas sižetu patiesībā jau esmu izstāstījis - Ņujorkai uzbrūk nenoskaidrots briesmonis un cilvēki mēģina no tā aizbēgt. Ir te arī savs love story, bet kopumā šī filma nav par varoņiem - neviens ar milzīgu zobenu briesmonim virsū nemetas un jebkāda kino heroika šai filmai ir sveša, šis patiešām ir gandrīz reālistisks vēstījums par neiespējamiem notikumiem. Līdz ar to filma ir gan interesanta, gan spriedzi visā garumā noturoša. Bet tā kā es pēdējās 20 minūtes nevarēju vispār skatīties uz ekrānu, jo visu laiku baidījos no brīža, kad mani "paraus uz augšu", es nevaru ar garantiju teikt, ka tev šo filmu vajadzētu noskatīties. Vismaz uz lielā ekrāna tā stabili VAR izraisīt sliktu dūšu.
2008-04-07
comments powered by Disqus