The Devil`s Advocate
film — USA — 1997

8.0
"Sātana advokāts" laikam gan nav ievērojamākā filma nedz Kianu Rīvsa, nedz Ala Pačino karjerā, tomēr tā ir viena no tām filmām, par kurām es varu vien brīnīties, kā tas bija sanācis, ka to līdz šim nebiju ne reizi noskatījies.
Filmas galvenais varonis Kevins ir jauns ļoti veiksmīgs jurists, kas vēl savā mūžā nav zaudējis nevienu lietu un kura dzīve ir uz acīmredzami pareizā ceļa. Viņam ir labas nākotnes perspektīvas un mīloša sieva, ko gan vairāk viens cilvēks varētu vēlēties? Taču tad Kevins saņem piedāvājumu, no kura nevar atteikties. Proti viņš uzsāk darbu prestižā Ņujorkas juristu birojā, kuru vada ekscentriskais un nedaudz dēmoniskais Džons Miltons. Un ļoti ilgi Kevins nesaprot, kam tieši viņš ir iedevis vienu pirkstiņu.

Als Pačino kā tumsas pavēlnieks šajā filmā ir lielisks. Teikt to pašu par Kianu Rīvsu es laikam nevarēšu, jo viņš vispār ir viens no tiem aktieriem, kas parasti spēlē tādus ne pārāk īstus personāžus - tādus pietiekami vēsus varoņus, kuriem ir diezgan maz cilvēciskā. Viņam izskats arī tāds ir, ka diez vai viņš varētu jebkad atveidot kādu ļoti ekscentrisku un kaut nedaudz dīvainu personāžu. Tas, starp citu, varētu būt par skaidrojumu, kāpēc Rīvska krājumā nav nevienas Oskaru vai citu prestižu aktieru balvu nominācijas - viņš ir pārāk pareizs, lai būtu interesants.

Tikām attiecībā uz šo filmu - ļoti labi savērpts stāsts par dēmoniem katrā cilvēkā iekšā un to, kādā veidā tevi var izspēlēt kā kārti no kavas. Vizuāli ļoti koša un atmiņā labi paliekoša filma, kura turklāt noslēdzas ar vienu no manām mīļākajām Rolling Stones dziesmām:

Tā, protams, nav visu laiku labākā filma, bet ļoti kvalitatīvs un saistošs kino tas noteikti ir.
2008-04-06
comments powered by Disqus