Horton hears a Who!
film — USA — 2008

6.0
Dīvaini, ka par šo multfilmu neierakstīju šeit tad, kad to skatījos. Patiešām dīvaini. Turklāt es pat īsti neatceros, kad tas bija. Bet, iespējams, patlaban tam nav nozīmes.

"Horton hears a Who!" ir kārtējā datoranimētā multfilma, kura turklāt balstīta uz kāda Dr. Zeuss īsstāsta bērniem - pilnmetrāžas filmu veidošana pēc īsstāsta nebūt nav mēģinājums kaut ko stiept, kur nu, ne jau gumiju, kā kāds to varētu iedomāties. Anyway, Dr.Zeuss pazīstamākais veikums ir Grinčs, kas nozaga Ziemassvētkus, starp citu, filmu par Grinču arī neesmu redzējis (un tuvākajā laikā neplānoju šo robu savā izglītībā aizlāpīt). Nu jā, tātad te mūsu rīcībā ir viens liels labs zilonītis vārdā Hortons, kuru ierunājis Džims Kerijs, kurš kā gadās, kā ne atrod uz putekšņa dzīvojam veselu pilsētu - kā teikt, it`s the issue of size. Un viņš par savu misiju padara šīs pilsētas paglābšanu no lieliem mēsliem - t.b. iznīcības džunģļos, kuros mitinās pats Hortons. Pilsētas mērs ir kāds frīkains personāžs, kuru ierunājis Stīvs Kerels, absolūti imitējot Džimu Keriju (no idea - kāpēc šāds kāstings). Vēl te ir ļaunā ķengurmamma un sliktā maitu lija, kas Hortonam mēģina nodarīt pāri, bet kā nu bez sliktajiem. Bez sliktajiem nevar nekad un nekur.

Tātad, ko es varu teikt par šo mulftilmu? Animācija ir redzēta labāka - nav jau Hortonam ne vainas, bet sajūsmināties par datorgrafiķu veikumu īsti nav iemesla. Jā, viss nostrādāts gana labi, bet kurš gan mūsdienās kaut ko datoranimācijā nostrādātu astoņdesmito gadu līmeni? Nu, ok, ir arī crappy animētas multfilmas - tādas kā "Hoodwinked" un "Barnyard", bet tur vienmēr var pieņemt, ka animācija tāda ir speciāli. Šeit tā ir normāla, bet ne individuālistiska, proti, tāda kā jau visās Pixar un konkurentu multenēs (ja gribi redzēt īpašu datorgrafiku - noskaties "Free Jimmy", tur patiešām ir tāda datoranimācija, kādu tu diez vai citur būsi redzējis. Bet tā arī nav multfilma bērniem, tā ka tur nebūtu ko brīnīties). Saturiski "Horton hears a Who!" ir gana tipiska ģimenes multfilma - no tā klāsta, kurā atkal jau ietilpst gandrīz visas plašajā tirgū pieejamās animācijas lentes. Personāži - tādi kā allaž, morāle - tāda kā allaž. Svaiguma līmenis tuvs nullei.

Ja man būtu teikšana, tad es būtu taisījis nevis "Horton hears a Who!", bet gan "Horton hears The Who", proti, par to, kā zilonītis pirmo reizi izdzird, teiksim, "Won`t get fooled again" un kļūst par rokmūzikas fanātiķi.
2008-05-05
comments powered by Disqus