Wet Hot American Summer
film — USA — 2001

6.0
Šo filmu skatījos, sekojot Roberta K. no katls.be slavinošajiem vārdiem, raksturojot to kā lielisku komēdiju. Protams, pret Roberta (kuru personīgi nepazīstu un par kuru zinu vien to, ka viņš ir liels kinomāns un pats arī vismaz kaut kādā mērā darbojas kino lauciņā) viedokli neesmu nekritisks - kā nekā viņš ir viens no tiem daudzajiem Apple Ļeģājeva Džūdas Apatova sekotājiem, kas fano par visu to brandžu, kurā ietilpst Apatovs, Paul Rudd, Seth Rogen un vēl virkne dažādu personāžu, bet vienlaikus tas nenozīmē, ka viņa ieteiktas filmas nekādi nevar būt labas.

Kā izrādās Paul Rudd ir viens no šīs filmas dalībniekiem, līdz ar to varētu gadīties, ka Roberta simpātijas pret šo kino lenti nav nejaušas, bet tas jau būtu cits stāsts, par kuru vajadzētu runāt citu reizi.

"Slapjā karstā amerikāņu vasara" vēsta par pēdējo dienu kādā vasaras nometnē skolēniem, kuras vadītāji paši lielākoties ir stipri vien nogribējušies pēdējo gadu tīņi. Īsti vairāk nekā, ko par sižetu šeit teikt, man laikam nav - jo tas jau nav sižets šī vārda stingrākajā nozīmē. Ko var pieminēt, ka Maikls Šovalters - viens no centrālajiem aktieriem, man diezgan pamatīgi atsita gados jaunāku Edrienu Broudiju ("Pianists"), turklāt biju domājis, ka šī filma ir no deviņdesmito vidus un tad Broudijs patiešām būtu varējis šādi izskatīties. Anyhow, šī nav tik izteikta wtf? stila komēdija kā pirms neilga laika redzētā "The Sasquatch Gang", taču savas dīvainības tajā, protams, bija. No vienas puses, filmas sliktākajos brīžos (un tādu tajā netrūka), man radās neizbēgamas asociācijas ar "Dorm Daze" stulbumu (un tā ir viena no visbēdīgākajām filmām, uz kuru es varētu atsaukties), bet citkārt šīs filmas peņu un vagīnu humors bija pasniegts gana ekselenti, un, piemēram, krekla/jakas pārvilkšanas aina bija tiešām smieklīga. Līdz ar to arī mans spriedums par šo filmu ir tāds diezgan glums un neizteiksmīgs - tā nekādā ziņā nav laba filma, tas ir bez variantiem, tēlojums ir pamatīgi uzspēlēts un scenārijs bieži vien pastulbs, bet vienlaikus tur kaut kam ir jābūt, proti, teikt, ka filma ir absolūts sviests es nevaru. Kā tīņu komēdija tā savā ziņā ir ok, un savā ziņā nav, grūti pateikt, kāds būtu gala secinājums. Gluži rekomendēt to noskatīties nevaru, bet vienlaikus nevaru arī ieteikt no tās atturēties. Viena no tāda veida filmām.
2008-06-04
comments powered by Disqus