Best in Show
film — USA — 2000

7.5
"Best in Show" ir viena no diezgan daudzajām filmām, kurās Kristofers Gests pievērsies parodijdokumentālajam žanram. Vislabāk viņš, protams, ir zināms kā lieliskais ģitārists Nigel Tufnell no "This is Spinal Tap", kura katra izteiktā frāze bija kā pērle, taču arī vēlākos gados, kad viņš pievērsās režisūrai, viņa darbu vidū netrūkst īstu veiksmju.

"Best in Show" ir šāda pseidodokumentāla filma, kas stāsta par to, kā cilvēki gatavojas vienai no prestižākajām Amerikas suņu izstādēm - "Mayflower Kennel Club Dog Show", par kuras uzvarētāju jeb best in show katrs no viņiem vēlas redzēt tieši savu četrkājaino draugu. Šie personāži ir visi ne bez savām dīvainībām. Sāksim ar pāri Mega un Hamiltons, kuriem ir ļoti skaista veimārieša kucīte. Viss viņu dzīvē būtu jauki, ja vien šis suns nebūtu tik grūtsirdīgs, bet viņi paši - tik apsēsti. Problēmas sākas, kad suns iekrīt depresijā, redzam savus saimniekus praktizējot kādu komplicētu seksa pozu no Kamasutras krājumiem...

Nākamie varoņi ir Džerijs un Kukija - viņi nav sevišķi turīgi, toties Kukijai ir tik vētraina seksuālās dzīves pagātne, ka ik uz stūra viņa uzskrien kādam savam bijušajam mīļākajam, tādējādi iedzenot savu laulāto draugu konstantos kompleksos. Ņemsim vērā arī to, ka Džerijam ir divas kreisās kājas (ne tādā ziņā, ka viņš ir neveikls, bet viņam patiešām ir divas kreisās kājas). Džeriju atveido Eugene Levy, zināms kā galvenā varoņa tētis no "American Pie" frančīzes. Suns - Norvičas terjers.

Pats Kristofers Gests ir Pepers - dienvidu redneks, kas audzina savu bladhaundu un aizraujas ar vēderrunāšanu (ne pārāk veiksmīgi). Lai arī Pepers ir diezgan pastulbs un viņam ļoti patīk saukt dažādu riekstu nosaukumus, viņš ir viens no filmas simpātiskākajiem varoņiem.

Tikām grūti ir par simpātiskiem nosaukt pāri Skots un Stefans, no kuriem pirmais ir vairāk nekā uzkrītošs gejs, kurš nepārtraukti izceļas ar sevis izrādīšanos, bet viņu sunītis šitsu ir vienas no man izteikti nesimpātiskajām cutie sugām pārstāvis.

Un nobeigumā vēl viens savdabīgs duets - Šerija Enna un Kristija. Pirmā ir kāda stipri paveca bagātnieka seksuālā sieva (viņu atveido Dženifera Kūlidža - vislabāk zināma kā Stifflera mamma no jau pieminētā "Amerikāņu pīrāga"), kamēr Kristija ir diezgan izteikta potenciāla lesbiete, kuru Šerija Enna noalgojusi sava standarta izmēra pūdeļa kopšanai.

Lai arī nekāda diža sižeta šajā filmā nav (kā jau tas parasti mockumentary žanrā mēdz būt), lielākoties filma nostrādā veiksmīgi, joki ir gana piparoti un man kā suņa īpašniekam tie šķiet arī gana trāpīgi (lai gan, ja es būtu vēl arī izstādes suņa īpašnieks, varbūt es būtu smējies vēl vairāk). Vai cilvēkam, kam ar suņiem nav nekāda sakara, šī filma varētu šķist saistoša, es īsti pārliecināts gan nebūtu.
2008-06-01
comments powered by Disqus