Interstate 60
film — USA — 2002

8.0
Šo filmu skatījos diezgan īpatnēja iemesla dēļ - proti, tā ir viena no iecienītākajām filmām (atbilstoši viņa CS profilam) vienam no mūsu couchsurfing viesiem - somu puisim vārdā Olli. Tu vaicāsi - kāpēc tu skaties kaut kādu kaučsērferu iecienītākās filmas, tikpat labi tam cilvēkam varētu patikt "Date Movie", vai tad tu to arī skatītos? Es atbildu: ja cilvēkam iecienītākā grāmata ir "Hitchhikers guide to the Galaxy", bet pārējās iecienītākās filmas ir Terija Giljema darbi, tad man nemaz neatliek izvēle - uzticēties viņa gaumei vai nē, man gluži vienkārši VAJADZĒJA noskatīties šo filmu.

"Interstate 60: Episodes from the road" savā ziņā ir diezgan cieši saistīta ar kādu no klasiskākajām astoņdesmito gadu triloģijām - proti, "Atpakaļ nākotnē". Režisors un scenārists šai filmai ir Bobs Geils - "B2TF" scenārija autors, bet aktieru vidū tu ieraudzīsi gan Kristoferu Loidu, gan (stipri nelielā lomā) Maiklu Dž. Foksu.

Filmas galvenais varonis is Nīls - bagāta jurista dēls, kas vēlas nodarboties ar gleznošanu, bet kura tēvs uzskata, ka Amerikai nekad nebūs par daudz labu juristu un ka dēlam ir jāiet tēva pēdās. Saņēmis dzimšanas dāvanā no tēva sarkanu BMW kabrioletu (tēva mīļotā marka), Nīls izmanto savu dzimšanas dienas vēlēšanos, lai viņam tiktu dotas kādas atbildes uz dzīves pamatjautājumiem. Un - kur gadījies kur ne, tieši viņam blakus atrodas vīrs, kurš spēj piepildīt vienu katra cilvēka vēlēšanos - tips vārdā O.W. Grant. Vēlāk lieta pavēršas tā, ka Nīls saņem uzdevumu nogādāt kādu paciņu uz mistisko pilsētu Danveru (nevis Denveru), pa kuru jābrauc pa starpštatu šoseju numur 60, kura neeksistē kartēs, un pa kuru iespējams nokļūt ļoti, ļoti dīvainās vietās.

Filmas galvenais pluss, manuprāt, ir tās patiešām oriģinālais scenārijs (izņemot nedaudz klišejiskās beigas, bez kurām gan laikam šāda komēdija iztikt nevar), kurā atrodas vieta ļoti savdabīgiem personāžiem un vienai no skaistākajām pilsētām, ko jebkad esmu redzējis kino - juristu mazpilsētai, kurā ikviens pieaugušais strādā jurista darbu un visi pastāvīgi tiesājas ar visiem.

No filmas jokiem uz mani droši vien nostrādāja savi 80-90%, kas ir pietiekami labs rādītājs, Kristofers Loids šoreiz, lai arī viņš savu varoni spēlē tajā pašā pārspīlētajā manierē, kā visās citās filmās, ir ļoti vietā un faktiski arī līmenī, lielisks ir arī Oldmens kā O.W.Grānts (lai arī viņš nedaudz līdzinās P.V.Hermanam no Bērtona "PeeVees Big Adventure"), kopumā - ļoti labi pavadīts laiks, daudz smiets un galvenais - filma ir aizraujoša un arī ar savām idejiņām (ne jau nu filozofisks šedevrs, bet laba izklaide tāpat).
2008-08-05
comments powered by Disqus