Baby Mama
film — USA — 2008

5.5
"Baby Mama" ir viena no tām otrās šķiras komēdijām, kuras tev nepaliek atmiņā ne ar ko īpašu, kurās ir daži asprātīgi joki, daudz neveiksmīgu joku, maksimāli prognozējams sižets, klišejiski personāži un triviāla morāle. Un vienlaikus savā ziņā tā nemaz nav tik slikta filma (cik absurdi lai tas arī kādā brīdī nešķistu). Filmas tematika, protams, ir vistradicionālākā - par to, ka karjera nav viss šajā dzīvē, ka laiku vajag veltīt arī attiecībām, bērniem un tā tālāk. Nosaukt šādu pieeju filmā par kaut ko svaigu un nedzirdētu man pirksti neceļas. Tas ir redzēts šur un tur un pat "Click" bija par to. Bet šeit pieeja savā ziņā ir pat vēl ekstrēmāka - šis cilvēks, kam nav privātās dzīves, ir 37 gadus veca sieviete, kura tikai tagad sapratusi, ka viņa grib bērnu, bet nevar pie tāda tikt. Kā izrādās (tu noteikti vēlies dzirdēt šo detaļu) - viņai ir T formas dzemde, kas dara bērna ieņemšanu praktiski neiespējamu, un ārsts pasaka, ka iespēja viņai kļūt par māti esot apmēram viens pret miljonu. Vai man vajadzētu šeit iekļaut kādu spoileri? Ups, laikam jau iekļāvu.

Anyway, tā kā pie sava bērna "godīgā" ceļā viņa netiek, tad Keitai atliek tikai viens variants - izmantot surogātmāti. Tā kā piķa viņai ir stipri daudz, viņa noalgo Endžiju, kura tad arī kļūs par Keitas bērna iznēsētāju. Endžija, kas gan ir apmēram Keitas vienaudze, pēc rakstura ir pilnīgs viņas pretstats - faktiski viņa tīri labi iederētos kā personāžs filmā "Idiocracy", kur tikpat laba vieta atrastos arī viņas bojfrendam Karlam. Un tu neticēsi - bet viņam vieta tur patiešām atradās, jo Dekss Šeperds tiešām piedalījās "Idiocracy" un tur spēlēja Frito. Viņa personāžs filmā "Baby Mama" arī tāpat varētu tīri mierīgi laiku pa laikam teikt: "I like money" un skatīties "Ow! My balls" vardarbības kanālā.

Tā, nedaudz novirzījāmies no tēmas. Tātad Endžija sastrīdas ar Karlu un pārvācas dzīvot pie Keitas, taču problēma ir tajā, ka viņas ķermenis nav pieņēmis Keitas devumu un faktiski viņa nemaz nav stāvoklī, bet tikai izliekas ka ir. Kādu laiku vēlāk gan izrādās, ka viņa tomēr ir stāvoklī - tikai no Karla un nevis no Keitas (lai cik slimi neizklausītos pēdējā teikuma daļa). Caurumu loģikā šajā filmā, protams, netrūkst (kaut vai tas, ka Endžija līdz ceturtajam mēnesim tēlo grūtniecību, bet tad pēkšņi pie ārsta izrādās, ka viņai ir jau pamatīgs puncītis - ko viņa pati, protams, nav ievērojusi). Anyway, kā jau minēju - filma nav oriģināla un nav gudra, bet reizēm tajā ir par ko pasmieties, galveno aktrišu saspēle ir laba un kopumā šī filma ir apmēram tieši tāda, kā varētu gaidīt no tās nosaukuma un reklāmas rullīšiem. Pēc mēneša es gan varbūt neatcerēšos, ka esmu to redzējis, bet tā jau ir cita lieta.
2008-09-03
comments powered by Disqus