The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
film — USA — 2008

3.5
Cik daudz es lai arī nepūlētos, es nekādi nevaru atcerēties, vai esmu redzējis kaut vai pirmo daļu no šīs "Mūmiju" sāgas. Iespējams, ka esmu, bet tikpat iespējams, ka jaucu to ar kādu citu šī paša žanra filmu. Katrā ziņā nedaudz patrulais Brendans Freizers kā šīs filmas galvenais varonis man šķiet pazīstams. Šo filmu mēs nevarējām saņemties noskatīties kādas pāris nedēļas - visu laiku atradās kaut kas labāks, ko darīt. Un nav jau brīnums, jo trešā "Mūmija" oficiāli ir atzīta par diezgan lielu kaku.

Tagad, kad esmu to noskatījies (vismaz nosacīti), varu apstiprināt ar savu (anonīma interneta blogera) autoritāti - šī filma patiešām ir kaka. Proti, tajā ir gandrīz visas nepieciešamās sastāvdaļas, lai filma būtu klasificējama par skatīties neieteicamu:
1) personāži, kuri nav nedz ticami, nedz saistoši, nedz pārliecinoši
2) slikta filmas dinamika, turklāt apvienota ar nespēju jebko uzfilmēt atraktīvi. Šīs filmas action ainu laikā var gulēt ne mazāk labi kā dialogu ainu laikā
3) jebkādas piedzīvojumu sajūtas trūkums
4) jetiji.
Kāpēc man šī filma nepatika? Tajā nebija neviena no elementiem, kas mani šādās filmās piesaista. Pirmkārt - mīklu minēšana. Tajā pašā "National Treasure" šis kvestiskais komponents nekad neizpaliek, bet šeit faktiski ir tikai cīņa bad guys - good guys. Turklāt ļaunie personāži ir unikāli nesaistoši, gan atdzīvojies Ķīnas imperators ar super poweriem, gan viņa palīgs - sliktais arheologs. Arī labie varoņi neizceļas ar neko īpašu (it īpaši ievērojot, ka Brendanam Freizeram pat draudzene ir nomainījusies, jo iepriekšējā aktrise atteicās piedalīties šajā filmā, bet sižetiski tā skaitās tā pati beibe), un tas tips, kas atveido viņa dēlu... tādam aktierim kino toč nav vietas, ja nu vienīgi viņš varētu strādāt par koka atveidotāju. Tomēr galvenais šīs filmas trūkums ir tās garlaicīgums. Es neprasu, lai piedzīvojumu filma obligāti būtu gudra, lai tā būtu asprātīga, lai tajā būtu labi specefekti (šeit tie tādi nekādā ziņā nav), bet es gribu, lai tā mani izklaidētu. Un ar šo uzdevumu šī filma nekādi netika galā, vismaz manu vairākkārtēju iemigšanu tās skatīšanās procesā par dižu sasniegumu es nenosauktu.
2008-09-15
comments powered by Disqus