Quantum of Solace
film — USA — 2008

7.0
Neticami, bet "Quantum of Solace" man bija pati pirmā Bonda filma. It kā es esmu redzējis diezgan lielu daudzumu filmu, taču kaut kāda iemesla dēļ Bondiāde šajā manā kino pieredzē līdz pat šī gada novembrim nebija pārstāvēta. Iespējams, ka Džeimss Bonds kā varonis mani nekad nav uzrunājis (fragmentāri, protams, ar viņu pazīstams esmu, bet "no zvana līdz zvanam" nevienu filmu tiešām skatījies nebiju). Iespējams, ka tā vienkārši bija sagadīšanās un tomēr tas bija fakts - man Džeimss Bonds tā īsti neasociējas nedz ar Šonu Konoriju, nedz ar Timotiju Daltonu, nedz ar Pīrsu Brosnanu, nedz ar Rodžeru Mūru, nedz ar jauno veci - Danielu Kreigu. Un, protams, viņš nepavisam man neasociējas ar Džordžu Lazenbiju.

Šajā filmā Bonds cīnās ar ļaundariem, kuru mērķis ir gāzt valdību Bolīvijā ar mērķi iegūt kontroli pār vietējiem ūdens resursiem un kļūt par ūdens monopolistiem (jo tā trūkuma gadījumā ūdens ir pat vēl vērtīgāks resurss nekā nafta). Viņš cīnās ar sliktajiem puišiem visdažādākajās pasaules malās - sākot ar Siennas līkumainajām viduslaiku pilsētas ieliņām, turpinot operā kaut kur Austrijā, pie Vidusjūras kaut kur Eiropas dienvidos, un visubeidzot - pat Krievijas ziemeļos (Kazaņā, kura gan, protams, nav nekādi ziemeļi). Viņš brauc ar lidmašīnu, helikopteri, automašīnu un motociklu. Viņam ir vairākas meitenes, un viņš lieto spēcīgu alkoholu, jo viņš ir Bonds. Džeimss Bonds. Nekas, ka šajā filmā viņš ne reizes šādi priekšā nestādās. Bet viņam to pat teikt nebija nepieciešams.

Nezinu, kāds īsti bija mans spriedums par šo filmu. Tā neapšaubāmi ir gudrāka par tīrajiem action gabaliem - tādām gaļas filmām kā "Die Hard" vai "Transporter", taču nekā satriecoši gudra tur nav, bet... nekā satriecoša jau šajā filmā nebija, un tur neko padarīt nevaru. Ne slikti, bet līdz izcilībai tālu.
2008-11-16
comments powered by Disqus