Mjau kiss mi
music — Russia — 2001

7.5
Jau pirmais Bi-2 albums man patika labi, bet otrais - vēl labāk. Ja tā labi padomā, krievu mūziķu vidū viņi varētu būt vieni no man vistuvākajiem - līdzās "Akvarium", vairāk kā "Mašina vremeņi", vairāk kā "Mumij troļ".

Salīdzinoši ar grupas debijas albumu, šajā ierakstā grupa kļuvusi daudzveidīgāka, plus ieraksts šoreiz ir patiešām lieliski producēts, un to klausīties ir prieks. Gluži tāpat kā pirmajā platē, arī šeit ir ļoti daudz dziesmu, kuras potenciāli varētu būt par hitiem (un lielākā daļa no tām Krievijā droši vien arī bija hiti). Vispār jau ļoti loģiski, ka Bi-2 tā pamatīgāk satusēja ar mūsu "prātvētriešiem", jo šīs grupas ir stipri līdzīgas viena otrai, un šajā gadījumā es šo līdzību vērtēju pozitīvi. Un attiecībā uz Bi-2 otro ierakstu, par to es tiešām varu teikt tikai tos labākos vārdus. Kā viegls poproks ar nedaudz māksliniecisko piesitienu, šis albums ir lielisks. Protams, tas varbūt nav vistīrākais poproks un bišķi te ieskanās arī smagākas notis un, piemēram, "Zažigatj" man prātā rosina arī līdzību ar HIM.

Par to, kas ir šī ieraksta skaistākā dziesma, sevišķu diskusiju nav. Tas neapšaubāmi ir Bi-2 ģitārista duets ar Чичерина - "Мой рок-н-ролл". Nekas, ka šī dziesma nav nekāds rokenrols, bet gan akustiska balāde. Ja kas, arī Bi-2 ir stipri raksturīga viena no, manuprāt, ļoti tipiskajām daudzām krievu grupām iezīmēm teksta ziņā - tas lielākoties ir veidots no rindiņām, starp kurām nekāda sevišķa saistība nepastāv, un domas uztveršana mazliet atšķiras no pieejas, kas raksturīga rietumu rokmūzikā, un man ar to reizēm mēdz būt problēmas. Kas gan ir raksturīgs šim ierakstam - vairums labāko dziesmu atrodas ieraksta pirmajā pusē, kamēr otrās puses skaņdarbiem, tādiem kā "Ješe ņe večer" ir diezgan rudimentāras melodijas un dziesmas manai gaumei ir pārāk sintezatorios balstītas. Līdzās "Moj rok-n-roll", manuprāt, labākās dziesmas šajā ierakstā ir "Mjau kiss mi", "Moja ļubov", "Zažigatj" un "Joločnij sok" - proti, visas dziesmas kas ierakstā ieņem pirmo-4 vietas. Jo tālāk, jo mazāk interesanti, bet sākums ir labs. Tā kā ieraksts ir diezgan pagarš, es kā vienmēr šādos gadījumos varu ierosināt skaņdarbus, ko es no tā izslēgtu, lai iegūtu labāku 40 minūtes garu plati. Tātad, es izmetu laukā dziesmas "Ņedotroga", "S toboj" un "Volki". Interesanti, ka man šis ieraksts tagad šķiet labāks par grupas pirmo plati, taču es to tāpat nespēju novērtēt augstāk kā uz 7.5, un drīzāk otrās puses dēļ būtu pat vērtējis uz 7.0, lai arī iepriekš šajā tekstā rakstīju gluži savādākas lietas.
2008-12-11
comments powered by Disqus