The IT Crowd Season 3
film — UK — 2008

5.0
Noskatījāmies arī trešo IT Crowd sezonu. Šoreiz neko dižu no šī seriāla negaidīju - jau otrā sezona bija diezgan radikāls hit&miss stila veidojums, bet šogad perspektīvas šķita vēl skumjākas. Man kā cilvēkam, kam neapšaubāmi IT related joki ļoti labi iet pie sirds, IT Crowd vajadzētu būt iecienītākajam seriālam ever. Bet tā, protams, nav. Un iemeslu tam ir diezgan daudz. Pirmkārt, šajā seriālā tikai neliela daļa sēriju ir patiešām saistītas ar datorlietām - faktiski tas ir standarta darbavietas sitcom ar ļoti epizodiskām atsaucām uz gīkiem tuvām tēmām. Otrkārt, aktieru materiāls seriālā ir tāls no ideāla - kamēr abi centrālie puiši Rojs un Moss ir vairāk vai mazāk smieklīgi, viss supporting cast absolūti nerullē. Un Džena sēriju no sērijas kļūst mazāk smieklīga. Nemaz nerunājot par to, ka jaunais priekšnieks Daglass (kuru atveido Mets Berijs) ir viens no idiotiskākajiem un mazāk smieklīgajiem komiķiem, ko man ir nācies redzēt. Treškārt, skatītāju smiekli - kā tie mani tracina. Es saprotu, ka bija laiki, kad tie bija obligāta komēdijseriāla sastāvdaļa un līdz ar to man nākas tos pieciest arī vislabākajos Monty Python skečos, bet IT Crowd šajā ziņā patiešām nerullē. Un salīdzinot to ar patiešām smieklīgo "The Office", šis seriāls vēl vairāk nobāl.

Kas attiecas konkrēti uz trešo sezonu, jau tās sākums bija pagalam neveiksmīgs - ievada sērija ar santehniķi-izlietnē čurātāju bija trāpīga par labi ja 5-10%. Vienīgais patiešām labais moments bija Daglasa gandrīz notikusī nāve un tās desmit-divdesmit sekundes, ko uz ekrāna bija redzams Kriss Moriss (Denholms), kurās lieliski varēja redzēt atšķirību starp labu un sliktu komiķi. Tikām viss pārējais šajā sērijā bija robežās starp triviālu, nesmieklīgu un idiotisku. "Are We Not Men?" - sezonas otrā sērija. Tajā bija laba pati ideja - interneta lapa, kas tev iesaka labākās frāzes, ko lietot sarunā ar "īstiem večiem", kas skatās futbolu. Tālāk gan aizgāja unrelated humors ar laupīšanu, bet vismaz kaut kas pozitīvs tur bija. "Tramps Like Us" bija droši vien visvājākā sezonas sērija - tajā es vispār nesaskatu neko asprātīgu.

Ceturtā sērija saucās "The Speech", un tajā beidzot kaut cik iesaistījās IT tematika. Proti, Rojs un Moss sagatavoja Dženai runu, kurā viņa prezentēja kompānijas akciju turētājiem "Internetu" - proti mazu melnu kastīti. Atkal jau ne viss šajā sērijā bija labs, bet kopumā šī bija pirmā sērija šajā sezonā, kuru es nosauktu par "fresh", nevis "rotten". Turpinot cerīgo posmu seriālā, laba bija arī piektā sērija - "Friendface", kurā gana labi tika pasmiets par sociālajiem tīkliem un to ietekmi uz cilvēku dzīvi. Atkal jau - ideāla tā nebija, bet noteikti labākā šīs sezonas sērija.

Un tam sekoja smagā piezemēšanās - sezonas pēdējā sērija "Calendar Geeks", kurā Rojs gandrīz kļuva par erotiska kalendāra fotogrāfu. Kārtējo reizi sērijas humors bija ne tikai lēts un truls, bet arī absolūti nesmieklīgs. Un arvien skaidrāks kļūst viens - dievišķās dzirksts šajā seriālā nav, un uz klasikas statusu tam pretendēt nav ne mazāko cerību. Kopumā - vēl nedaudz vājāk kā gadu iepriekš.
2008-12-28
comments powered by Disqus