The Girl in the Cafe
film — UK — 2005

7.5
Sāksim ar pamatjautājumu: kas ir Ričards Kērtiss - šīs filmas scenārists un droši vien - galvenā persona? Sāksim ar pozitīvo - astoņdesmitajos gados viņš kopā ar Rovanu Atkinsonu radīja seriālu "Blackadder". Deviņdesmitajos gados viņš iemantoja lielu popularitāti kā romantisku komēdiju scenārists - radot tādas filmas kā "Notting Hill" un "Four Weddings and a Funeral". Jau jaunajā tūkstošgadē Kērtiss uzņēmās režisora pienākumus un uzņēma patiešām kolosālo "Love Actually". Taču ir viņa karjerā arī tādi punkti, ko labprātāk pat nepieminētu - "Bridžitas Džonsas dienasgrāmata" (sorry, bet tās filmas ir sūds), vesela kaudze Mistera Bīna projektu - gluži iespējams, ka viņa vaina manā izpratnē viena no kaitinošākajiem komēdiju personāžiem pastāvēšanā ir ne mazāka nekā tā ir Atkinsonam.
Vēl interesantāk ir ar šīs filmas režisoru. Vai tu zini, kāds bija nākamais Deivida Jeitsa projekts pēc šīs filmas? Piektais "Harijs Poters". Interesanta pāreja - nupat vēl tu uzņēmi TV filmas, bet tagad strādā ar megamiljonu projektu. Tā dzīvē notiek (ne mūsu dzīvē, bet tajā dzīvē, kura ir Holivudas izdomāta).
Un ko teiksi par šīs filmas aktieru ansambli? Bils Naitijs - tas pats, kas dziedāja "Christmas is all around" jau pieminētajā "Love Actually" un Kelija Makdonalda, kura piedalījusies veselā tonnā lielisku filmu. Kopumā - nav slikti priekš TV filmas.
Filmas sižets pirmajā brīdī mani nedaudz samulsināja - augsta ranga finanšu padomnieks (nepavisam ne jauns) iemīlas jaunā sievietē - bezdarbniecē, ar kuru viņš iepazinies kafejnīcā. Vīrietim jābrauc uz G8 konferenci Reikjavikā, un viņš paņem šo sievieti līdzi. Tā varētu īsumā to raksturot.
Patiesībā sajūtas pēc šīs filmas noskatīšanās ir dīvainas. No vienas puses - man filma ļoti patika. No otras - es saprotu, ka savā būtībā tā bija stulba. Jā - es nebaidos to teikt - stulba. Tās skatījums bija primitivizēts, beigas - banālas, un tā tālāk. Un vienlaikus filma bija ļoti jauka, un sirsnīga, un tās vēstījums bija labs. Diezgan bezsakarīgi sanāk, vai ne? Bet tieši tā tas bija. TV filmai tā ir ļoti labi uzņemta (ko gan no BBC, protams, arī varētu gaidīt), viss ir pilnīgā kārtībā, un tomēr es nezinu - vai varu šo filmu rekomendēt citiem skatīties vai nē. Tā ir laba filma, es tā domāju, bet tā nav gudra filma. Tā ir pareiza filma, varbūt pat vajadzīga filma, bet ne vērtīga filma. Vērtējums augsts - jo man patika.
2009-06-12
comments powered by Disqus