Azuloscurocasinegro
film — Spain — 2006

8.5
Šķiet, ka movielens.org (kuru droši vien neviens no "mūsējiem", izņemot mani, vairs neizmanto) beidzot būs pietiekoši labi iepazinis manu gaumi, lai zinātu, kādas filmas man rekomendēt. Vismaz ar šo nebūt ne sevišķi populāro spāņu filmu tas trāpīja tieši desmitniekā, tiešām - Paldies!
Šīs filmas galvenais varonis Horhe ir puisis, kurš nepavisam nav apmierināts ar savu darbu - un nav jau brīnums, ja tavs darbs ir būt par apkopēju, gluži kā savulaik tavam tēvam. Un vēl mazāk viņš ir apmierināts ar to, ka nu jau septiņus gads viņš bijis spiests apkopt savu tēvu, kurš ir pārvērties par kaut ko līdzīgu dārzeniem. Un nav viņš apmierināts arī ar to, ka neviena firma viņu negrib pieņemt darbā, lai arī viņš nupat ir ieguvis bakalaura grādu biznesa vadībā, jo viņa iepriekšējā pieredze apkopēja darbā nevienam nepatīk. Helēna Demakova, anybody? Jā, un viņš ir ļoti nedrošs par savām attiecībām ar savu draudzeni, kura nāk no turīgākas ģimenes nekā viņš un kura, viņš baidās, viņu agrāk vai vēlāk noteikti pametīs. Bet tad notiek sarežģījums - cietumā esošais Horhes brālis ir ieķēries vienā citā ieslodzītajā - meitenē, kura tur nokļuvusi par mēģinājumu ievest Spānijā narkotikas (kuras gan nebija viņas) un kura vairāk par visu vēlas palikt stāvoklī, taču Horhes brālis izrādās neauglīgs, un tad viņam rodas doma - palūgt savu brāli kļūt par spermas donoru. Iespējams, tā viņam nevajadzēja darīt.
Paralēli risinās mazāk nopietnais filmas sižets, kas skar Horhes labāko draugu Šonu (kurš tā iesaukts savas līdzības ar Šonu Pennu dēļ), kurš no jumta novēro un fotografē kaimiņu māju iemītniekus un vienu dienu ierauga savu tēvu apmeklējam ļoti interesantu iestādi, kurā masāžai komplektā nāk hand- vai blowjob. Un tad dēls sāk anonīmi tēvu šantažēt ar fotogrāfijām, un par saņemto naudu pats apmeklēt to pašu masieri. Diezgan nopietna situācija, vai ne?
Pēc šāda apraksta, protams, grūti spriest, vai šī filma ir vai nav laba. Bet varu tev pačukstēt - tā ir lieliska. Vienlaikus ļoti smieklīga un ļoti skumja, ļoti sirsnīga un atmiņā paliekoša. Tiešām lielisks spāņu kino paraugs, šķiet, ka labākā filma, ko Slovākijā esmu noskatījies. Patiešām tieši šāds kino man ļoti patīk.
2009-06-17
comments powered by Disqus