Mental Repairs Inc.
game — Switzerland — 2008

7.0
screenshot
"Mental Repairs Inc." ir diezgan vienkāršs, taču pietiekoši aizraujošs kvests, kuru radījis šveicietis vārdā Renzo Thonen, kurš neapšaubāmi ir liels klasisko Sierra un Lucas Arts kvestu cienītājs, ne velti arī šajā spēlē ir diezgan daudz atsauču uz žanra klasiku, ieskaitot nemirstīgo frāzi: "How appropriate - you fight like a cow!"
Spēles ideja ir pietiekoši oriģināla - tās galvenais varonis (tu) ir mentālo jautājumu atslēdznieks - proti, viņa rīcībā ir ierīce, ar kuru viņš var pieslēgties pie nepareizi funkcionējošas elektroniskas ierīces "smadzenēm" un mēģināt atrisināt tās problēmas pa tiešo. Un šajā spēlē tava misija ir tikt pie kāda uzņēmuma galvenā datora un atrisināt problēmas, kas to māc.
Spēle notiek vistradicionālākajā "point and click" režīmā, ir vairāk vai mazāk trīsdimensionāla, un no grafiskā viedokļa spēle arī ir gana labi realizēta. Diezgan traucējoša ir tikai viena detaļa - balss aktieru trūkums, visiem tekstiem tiekot parādītiem uz ekrāna, nevis ierunātiem. Es varu pieņemt šādu pieeju spēlēs, kas tapušas pirms kāda 1995.gada, bet 2008.gadā tas tomēr ir nedaudz bēdīgi. Es, protams, neapgalvoju, ka Renzo Tēnenam vajadzēja šai spēlei noalgot, piemēram, Helge Šnaideru (Dievs atpestī!), bet kaut vai savus čomus viņš būtu varējis pierunāt šos tekstus ierunāt - tajā pašā GameLV spēles izstrādātāji un viņu draugi ar šo jautājumu galā tika ļoti veiksmīgi.
Citādi spēle ir pietiekoši saistoša un labi uztaisīta. Nekā satriecoša, nekā grandioza - bet pietiekami laba izklaide pāris stundām (ilgāk tur nebūs ko spēlēt).
Vairāk informācijas par spēli var iegūt tās mājaslapā, no kurienes to var arī bezmaksas lejupielādēt. Kā jau vairākkārt teicu - nekā pārsteidzoša tā nepiedāvā, bet kā atslodzes vakara sastāvdaļa var būt gana laba.
2009-06-16
comments powered by Disqus