The Big Bang Theory: Season 1
film — USA — 2008

7.0
Noskatījāmies The Big Bang Theory pirmo sezonu. Šo seriālu jau ilgstoši mums "blatoja" vairāki draugi, kas par to ir vai stāvus starā. Ja nemaldos, sākās tā reklamēšana vēl maijā, bet tad es principiāli izlēmu šo seriālu neskatīties, kamēr nebūšu atradis jaunu darbu. Pēc stāšanās jaunajā darbā tāpat diezgan ilgstoši dažādu iemeslu dēļ tā arī nesākām to skatīties, bet pagājušo nedēļ beidzot pieķērāmies šim seriālam, un kādu 5 dienu laikā, ja nemaldos, noskatījāmies tā pirmo sezonu. Ko es tagad varu par to pastāstīt?
Big Bang Theory galvenie varoņi ir bariņš fiziķu - gīku, kuri līdzās savām profesionālajām interesēm visi var lepoties ar kādām izteiktām rakstura dīvainībām un aizraušanos ar gīkiem tipiskām lietām - Star Wars, Star Trek, datorspēlēm un tā tālāk. Divi no viņiem ir seriāla centrālie varoņi, kuru dzīvoklī (vai pareizāk - vienā tā istabā) norisinās gandrīz visas šī seriāla ainas. Pārējie divi ir vienkārši viņu čomi. Jā, un tad vēl ir meitene, kura dzīvo blakus dzīvoklī no galvenajiem varoņiem. Nedaudz par personāžiem:
Šeldons ir gudrākais no četrotnes, jau 11 gadu vecumā viņš sāka studijas augstskolā, viņam ir divi doktora grādi, un viņa ego ir vēl daudz lielāks par viņa reālajām iespējām. Viņš absolūti neraizējas par apkārtējiem cilvēkiem un nekad nepalaiž garām iespēju izpaust savu iedomīgo pārākumu.
Leonards ir Šeldona dzīvokļa biedrs, kurš pret Šeldonu jūt daudz lielāku draudzību, nekā Šeldons pret viņu. Leonards ir ieķēries Penijā no kaimiņu dzīvokļa, bet viņu attiecības diezgan pamatīgi traucē apstāklis, ka viņš ir gīks, bet Penija allaž sagājusies ar "jocks" jeb muskuļotajiem mačosiem.
Volovics ir viņu ebreju draugs, kas allaž izsaka dažādas seksuālas piezīmes un kas relatīvi vieglāk nekā pārējie kompānijas pārstāvji spēj komunicēt ar pretējo dzimumu (lai arī viņš savu arsenālu, šķiet, smēlies no Džonija Bravo), kas gan, protams, nav grūti, ja ņem vērā ka Kutrapali vispār nespēj runāt ar sievietēm, bet Šeldons nezina, kālab viņam ar tām vajadzētu runāt.
Jau minētais Kutrapali ir puisis no Indijas, kura galvenās iezīmes ir tajā, ka viņam riebjas indiešu ēdiens un viņa nespēj runāt ar sievietēm, ja vien nav iedzēris.
Visubeidzot Penija ir Šeldona un Leonarda kaimiņiene, kurā pēdējais ir neglābjami ieķēries. Viņa nepavisam nav nosaucama par gudru un gīkisku, viņa strādā par viesmīli burgeru iestādē un allaž satiekas ar nepareizajiem puišiem.
Seriāla situācijas pamatā balstās divās tēmās - Leonarda mēģinājumi savaldzināt Peniju; un - Šeldona dīvainībās. Reizēm situācijas ir patiešām īsteni smieklīgas, citkārt humors ir nedaudz trulāks, nav šaubu, ka seriāla šarms ir par 80% Šeldona nopelns. Skatīsimies arī nākamo sezonu, bet nav tā, ka es būtu stāvā sajūsmā. Šis tas man patīk, šis tas nē. Pamatā - kā jau skaidrs, patīk Šeldons. Un tas, ka jūtu sevī un savos draugos daudz ko no šī seriāla varoņiem. Seriālā ir daudz trāpīgu frāžu, bet kopumā daudz kas šeit ir tāls no ideāla.
2009-08-05
comments powered by Disqus