Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
film — USA — 2009

6.5
Būtu pārspīlējums apgalvot, ka trešo "Ledus laikmeta" daļu es būtu gaidījis ar sevišķu nepacietību. Patiesību sakot, trešās daļas dažādām filmām diezgan bieži ir pamatīgi neveiksmīgas - vai tas būtu "Krusttēvs", "Šreks" vai "Atpakaļ nākotnē", "Viens mājās", vai kaut "Amerikāņu pīrāgs". Tradicionāli līdz trešajai daļai (vismaz attiecībā uz vieglāka satura kino, un it īpaši uz animāciju) varoņi ir paspējuši apgādāties ar ģimeni un piedzīvojumos arvien lielāku lomu spēlē viņu bērni. Reizēm tas noved pie dramatiski sliktiem rezultātiem, un "Šreka" piemērs varētu būt sliktākais, kas man nāk prātā.
Taču "Ice Age" šo situāciju pārvar diezgan veiksmīgi, un ģimeniskumu spēj apvienot arī ar zināmu quirkiness devu (lai arī bišķi manai gaumei cukura te tomēr ir par daudz). Tīri no CGI viedokļa "Ice Age", protams, allaž ir bijušas perfektas multfilmas (nekāda tev grafiskā tizluma "Magadaskaras" gaumē), bet šī ir un paliek gaužām tradicionāla multfilma, bez tāda īsta "wow!" faktora. Tiesa, te piedalās Saimons Pegs, kas spēlē pamatīgi ķertu zebieksti un kura tēls ir droši vien smieklīgākais visā filmā. Tikām, manuprāt, sliņķis Sids un visas viņa izdarības vienkārši kliedz "Klišeja!", un tas mani nedaudz kaitināja - tā dinozauru auklēšana ir redzēta simts un vienu reizi, un man tā ir daudz par daudz.`
Tā vien izskatās, ka esmu nedaudz nonācis pretrunās pats ar sevi - pa brīžam slavēju šo multfilmu, pa brīžam kritizēju, bet gala spriedums tiešām ir tāds, ka tā nav nekas tik īpašs, nekas tik unikāls, lai sacenstos kaut vai ar "Coraline", bet vienlaikus tā nav arī slikta multfilma.
2009-08-10
comments powered by Disqus