Навигатор
music — Russia — 1996

7.5
Būtu nedaudz pārspīlējums teikt, ka man nav aplicis klausīties "Akvarium". Patiesību sakot, pēdējā mēneša laikā gandrīz neko citu arī klausījies neesmu, un tik liels šīs grupas cienītājs tomēr neesmu, tā ka kopumā es tomēr priecājos, ka pamazām mana epopeja ar šīs grupas albumu baudīšanu tuvojas beigām.
"Navigator" ir ievērojams ar to, ka divās šī albuma dziesmās piedalās Miks Teilors no "The Rolling Stones" - tas tomēr ir stilīgi, to nevar noliegt. Nezinu, protams, vai viņa pienesums šeit ir sevišķi būtisks, taču šaubu nav - Akvarium ir vienīgā krievu grupa, kuras ierakstos bieži piedalās augstas klases profesionāļi no rietumiem. Tāpat šeit piedalās Deivids Pegs, kas sadarbojies ar Jethro Tull un Deivs Mattaks no Fairport Convention - tas bez šaubām ir interesanti.
Kas attiecas uz ieraksta saturisko pusi, nekādus sevišķus pārsteigumus tā neslēpj. Te ir gan dziesmas ar krievu tautas mūzikas noskaņām, gan smagāki rokgabali, gan blūzs, gan vienkārši tipiski "Akvarium" skaņdarbi. Jāpiezīmē, ka ļoti veiksmīgas ir abas dziesmas ar Teilora piedalīšanos - "Не коси" un "Таможенный блюз". Patiesībā arī citas dziesmas lielākoties ir labas, bet man patiešām ir apnicis par šo grupu rakstīt, un šobrīd to vairāk arī nedarīšu.
2009-11-11
comments powered by Disqus