Krámpack
film — Spain — 2000

5.5
Varbūt tā ir nejaušība, bet man tomēr šķiet, ka tas, ka šīs filmas režisora uzvārds ir Gejs, bet filmas scenāriju viņš uzrakstījis kopā ar cilvēku vārdā Tomass Aragejs, par kaut ko liecina. Un te nav runa par homofobiju, bet gan par to, ka tas ir nedaudz komiski, ka Gejs un Aragejs radījuši tik gejisku filmu :)
Labi, mēģināšu būt nopietns. "Krampack" vai "Dani un Niko" ir filma par diviem septiņpadsmitgadīgiem spāņu puišiem, kuri pavada vasaru kopā viena no viņiem vecāku mājā kaut kur pie jūras. Gribētos pieminēt, ka šī filma diez vai varētu būt labi audzinoša un motivējoša - filmas varoņi lielāko daļu laika pavada:
1) smēķējot zāli
2) lietojot alkoholu
3) masturbējot - bieži arī viens otru
4) ar meitenēm, kas noskaņotas gluži tāpat kā paši puiši.
Diez vai šī būtu tā filma, ko vajadzētu rādīt jauniešiem skolā, par to šaubu nav. Kā nekā šajā filmā pat notiek kaut kas līdzīgs "date rape", lai gan tur īsti saprast nevar - jo abas meitenes, ar kurām puiši pavada daudz laika, ir vēl mazāk konservatīvas nekā viņi. Tā Niko draudzene viņam kādu vakaru pavēsta, ka viņiem šovakar būs sekss, bet tas būšot pirmais un pēdējais, jo viņai ir bojfrends, kas drīzumā būs atpakaļ. Bet Dani galvenā problēma tikām ir tajā, ka viņam labāk par visām meitenēm patīk Niko - lūk, tev arī gejiskā problēma šajā filmā. Un vēl problēma ir tajā, ka Niko nav gejs - bet tas viņam netraucē situācijā, kad nav izdevies tikt pie seksa ar meiteni, tikt pie seksa ar savu labāko draugu. Īsi sakot - diezgan savdabīgas morāles filma. Nevaru gan teikt, ka man tā šķistu fenomenāli laba, bet tā jau ir cita lieta.
Kas man šajā filmā īsti nepatika, ir tas, ka es nesaprotu - kāpēc man to vajadzēja skatīties. It kā nav tā, ka man būtu PROBLĒMAS tagad šādu filmu skatīties, iekšējais moralizētājs bija pilnīgi kluss, bet tas nemaina apstākli, ka neko diži saistošu šajā filmā es nesaskatīju. Vienīgā lielākā priekšrocība šai filmai - varēšu atstāstīt tās sižetu un varbūt kādu šokēt. Bet tas arī viss.
Jā, pavisam aizmirsu - ko īsti nozīmē "Krampack" - tā ir filmā plaši pielietota tehnika, kad tu ļauj notirpt savai rokai tā, lai masturbējot tev šķistu, ka tā nav tava roka. Nez, kā es varēju aizmirst pieminēt šo būtisko detaļu...
2009-11-11
comments powered by Disqus