Youth in Revolt
film — USA — 2010

6.5
Maikls Sera, kas filmā "Youth in Revolt" atveido galveno lomu, ir viens no šobrīd "karstākajiem" jaunās paaudzes amerikāņu aktieriem. Un vienlaikus viņš nemaz nav karsts aktieris, jo Seras liriskais varonis nav gluži līdzīgs Edvardam no "Twilight". Sera, kas popularitāti izpelnījies ar savām lomām tādas filmās kā "Superbad", "Juno" (un vairākās ne tik labās komēdijās) filmās atveido intelektuālu, bet stipri vien par sevi nepārliecinātu jaunekli ar troubled personīgo dzīvi. Viņa repertuārs ir gaužām šaurs un rada man neizbēgamu vēlmi pieminēt AC/DC, bet - kamēr recepte darbojas, tikām viss ir kārtībā. Ir gan redzēti ari piemēri, kad no šīs receptes nekas labs nesanāk - ja filmas materiāls ir draņķīgs (un tā bija gan "Nick and Norah`s Infinite Playlist", gan jo īpaši "Year One".
Vai es sevi uzskatu par līdzīgu personāžu kā Niks Tvisps (šīs filmas galvenais varonis)? Nē, laikam tomēr nē. Kādreiz, videnes laikos, jā - iespējams. Tagad, nē. Nav gan tā, ka es kādā savas dzīves mirklī būtu pārtapis no geek par jocke, bet - tā nu ir, ka pat piedaloties Katanas turnīrā es jutos drīzāk piederīgs sportistiem un nevis intelektuāļiem. Pārāk daudz man tagad ir hobiju, kas saistīti ar laika pavadīšanu svaigā gaisā.
Labi, ne par sevi gribēju stāstīt, bet par šo filmu. Tajā Seras varonis Niks, lai iekarotu gudrās un skaistās meitenes Šīnijas sirdi, rada sev alter ego - stilīgu džeku ar francisku vārdu Fransuā, kas ir drosmīgs un nekaunīgs, un nekautrējas pārkāpt likumu.
Patiesībā biju gaidījis, ka šī filma būs daudz trulāka, nekā tā patiesībā izrādijās, un filmas pirmā masturbēšanas aina nelika gaidīt neko dižu. Bet turpinājumā nebija tik slikti. Jā, bija dažas tās riebīgās ainas, kur tu varoņa vietā jūties neērti, bet - laikam pateicoties tam, ka vairs īpaši nejūtos piederīgs šo varoņu kategorijai, tās nebija tk nomācošas. Un kopumā - bija diezgan smieklīgi. Protams, kāda ir šīs filmas doma - grūti teikt, bet tiešām - nav slikta filma.
2010-05-21
comments powered by Disqus