Keeping Mum
film — UK — 2005

7.0
Kā cilvēkam, kam patīk melnās angļu komēdijas, man nemaz nevarēja nepatikt "Keeping Mum", lai arī vienā no galvenajām lomām tur ir manis ne sevišķi mīlētais Rovans Atkinsons. Taču šoreiz viņš ir pēc saviem standartiem pilnīgi normāls - viņš runā, netaisa debilas grimases un neizdod artikulētas skaņas.
Filmas darbība norisinās kādā sīkā angļu miestā, kur vikāre ģimenē ieradusies jauna mājkalpotāja (gados gan stipri paveca), par kuru skatītājiem jau mirklī kļūst skaidrs, ka viņa ir tā pati būtne, ko mums parādīja filmas sākumā notiesātu par sava vīra un tā mīļākās slepkavību (uz apsūdzību viņa atbildēja vien: "I couldn`t just idly stand by it, could I?" Un tagad, lai rūpētos par savu jauno saimnieku laimi, vecā sieviete ir gatava atgriezties pie tiem trikiem, ko viņa lika lietā ari pagātnē.
Ja raudzīties uz šo filmu pavisam nopietni, var teikt, ka tā ir filma par ticības jautājumiem, par sevis meklējumiem, par cilvēku tiekšanos uz pilnību. Ja raudzīties uz to mazāk nopietni, tā ir nedaudz traka komēdija par vienu vecu sievieti, kas, nebūdama no dabas sevišķi ļauna, regulāri pastrādā baisus noziegumus. Lieliska vecās sievietes lomā ir Megija Smita - viena no vecās paaudzes angļu kino leģendām, divkārtēja Oskara ieguvēja. Un neticamā kārtā man vajag uzslavēt arī Patriku Sveiziju. Jā, šajā filmā piedalījās the late Patrick Swayze, kas spēlē golfa instruktoru - mācitāja Gudfelova sievas mīļāko (lielā mērā- potenciālo mīļāko), un jāatzist, ka viņš spēlē ar vienkārši fenomenālu sirsnīgu stulbumu, un viņa personāžs lielā mērā liek domāt par vēl kādu Sveizija lomu - "Donijā Darko".
Lienei šī filma nepatika, bet es varu priecāties, ka man tā patika - jo kāds gan ieguvums ir skatities filmas, kas tev netīk? Man tā šķita izklaidējoša, smieklīga un asprātīga. Šur tur varbūt - ne gluži pietiekami gluda un sakarīga, bet - laba svētdienas vakara filma pirms grūtas darba nedēļas sākuma.
2010-05-23
comments powered by Disqus