Low Budget
music — UK — 1979

8.0
Iespējams, Rejam Deivisam patiešām bija "low budget", kas lika šo ierakstu radīt, izteikti tēmējot uz labākiem pārdošanas rādītājiem. Nav jau brīnums - septiņdesmito gadu pirmās puses konceptuālie ieraksti bija finansiāli katastrofāli, Anglijā pēdējais Kinks albums, kas bija spējis vispār iekļūt čārtos, bija "Something Else by the Kinks" 1967.gadā, un arī Amerikā grupas pārdošanas rādītāji nebija nekādi izcilie.
Un "Low Budget" ir ieraksts, kura komerciālais potenciāls nav apšaubāms - par spīti svaigu melodiju trūkumam, tas ir enerģisks, dzīvespriecīgs un daudzveidīgs, un es patiesībā brīnos, kāpēc "Low Budget", kas gan bija ilgā laikā grupas labāk pārdotais albums, spēja kļūt tikai par minor hit, bet tik lipīgs singls kā "Catch me now I`m falling" vispār netika čārtos.
Pēc kā izklausās "Low Budget"? Te ir atrodams gan pancīgi rokenroliskais "Attitude", gan jau minētā uplifting balāde "Catch me now I`m Falling", gan piecdesmito gadu stila rokenrols "Pressure", gan Talking Heads stila new wave "National Health", gan disko ritmi ("Wish I Could Fly Like Superman" - super lipīga dziesma, kas varētu iegult grupas zelta fondā. "Superman - Superman - Wish I could fly like Superman" - ir vienkārši inčīgs piedziedājums), gan smagais roks Brūsa Springstīna gaumē ar "Kiss" piešprici ("Low budget"), gan Endrjū Loidu Veberu apzogošais "In a Space", gan akustiska balāde "Little bit of emotion", gan amerikānisks blūzroks "A gallon of gas", gan Eltona Džona stilā ieturēta "Misery" (tiesa, Eltons Džons būtu apgriezis otrādi prioritātes starp klavierēm un ģitāru), gan vēl viena disko kompozīcija "Moving Pictures".
Iespējams, ka neviena šī dziesma individuāli nebūtu iekļaujama Kinks all time top 50 sarakstā, bet albuma kontekstā neviena no tām neizkrīt laukā no kompozīcijas, un ieraksts kā tāds ir ļoti baudāms, neapšaubāmi viens no grupas labākajiem veikumiem tās vēlīnajā periodā. Un es pat domāju, ka varētu to ierakstīt diskā un apskatīties, ko Liene par to teiks.
2010-10-13
comments powered by Disqus