Tales of Monkey Island
game — USA — 2009

7.5
Guybrush un viņa talanta cienītāja Morgan
Starp ceturto un piekto "Monkey Island" franšīzes spēli pagāja gandrīz desmit gadi, projekts vairākas reizes tika iesaldēts, tad atkal atsākts un atkal iesaldēts, un viss liecināja, ka "Monkey Island" pie spēlētājiem atgriezīsies ne ātrāk kā iznāks Guns`n`Roses albums "Chinese Democracy". Un tā patiesībā arī notika - 2008.gadā Axl Rose beidzot publiskoja savu visiem sen apnikušo šedevru, bet 2009.gada jūlijā nāca klajā "Tales of Monkey Island" pirmā epizode. Tā kā pats Lukas Arts kvestiem sen ir atmetis ar roku, un spēli klajā laida Telltale Games, kas iepriekš reanimēja arī citus Lukasarts varoņus - Sam and Max.
Jaunais Monkey Island atbilstoši Telltale kompānijas politikai ir sadalīts "epizodēs", kopējais stāsts ir 5 sērijas garš un tā gaitā Guybrush Threepwood pamata uzdevums ir šim varonim raksturīgs - uzveikt ļauno zombiju pirātu Le Chuck un atkal būt kopā ar savu mīļoto Elaine. Parādās arī citi iemīļoti personāži - galvaskauss Murray un Voodoo Lady. Pa vidam gan Le Chuck pārvēršas par cilvēku, visas reģiona salas tiek noklātas ar "Lečaka vējbakām", Guybrush nonāk milzu lamantīna vēderā. Kā allaž neiztiek bez insult sword fighting, kuram tagad klāt nāk "pirate face competition (skat.attēlu), un, protams, neviens Monkey Island nevar iztikt bez džungļu labirintiem, kuros ne vella nevar saprast, kas atrodas kur. Spēlē parādās divi jauni nozīmīgi personāži - ļaunais ārsts marķīzs De Singe un pirātu medniece Morgan Le Flay, kura visu savu karjeru veidojusi, iedesmojoties no sava elka Guybrush Threepwood piemēra un kurai marķīzs dod uzdevumu vispirms nogādāt viņam Guybrush ar vējbakām inficēto roku, bet tad arī pašu mighty pirate.
Bugeye
Kā šajā spēlē pietrūkst - tikai pieminēta tiek, bet to nevar nedz redzēt, nedz dabūt, nedz izmantot gumijas vista ar trīsi pa vidu:
Rubber chicken with a pulley in the middle
Uzdevumi spēlē ir pietiekami saistoši un daudzveidīgi, lai arī uz beigām autoriem fantāzijas sāk aptrūkties, un ceturtā daļa ir izteikti vājāka par pārējām, labi vēl, ka pēdējā atkal ir diezgan veiksmīga, lai arī tajā ne viss ir perfekti. Kopumā man šī spēle patika labāk nekā jau minētais Sam and Max. Katrā ziņā vizuāli spēle ir ļoti labi realizēta (lai arī uz mūsu Macbook tā nedaudz bremzēja grafiski piesātinātākajās ainās) un ļoti godīgi seko Monkey Island filosofijai.
Nav jau gluži sajūsma, bet izspēlēt bija vērts.
2010-12-13
comments powered by Disqus