Suck It, Wonder Woman!
book — USA — 2010

4.0
Visai vērtīgs secinājums: grāmatas, ko raksta TV personības un kuras pamatā paredzētas gīku auditorijai, nav man diži piemērotas. Nekas, ka es esmu koderis un ka mani vismaz kaut kādā mērā interesē zinātniskā fantastika. Taču man nav ne mazākās vēlmes jebkad apmeklēt ComicCon (kaut vai tāpēc vien, ka pēdējo komiksu es "izlasīju" vēl sākumskolā), man nav nekādu erotisku fantāziju saistībā ar princesi Leia un es neuzskatu Frodo Baginsu par reālāku būtni nekā LV prezidents Andris Bērziņš.
Olivia Munn, cik saprotu, ir TV komiķe, kura ir ievērojama ar... nezinu īsti ko. Ar to, ka viņa ir daļēji aziātiskas izcelsmes? Ar to, ka viņai baismīgi garšo pīrāgi? Ar to, ka viņa ir bijusi uz Playboy vāka (turklāt - ne plika)? Iespējams - ar to, ka viņa bieži fotografējas kā dažādas gīkiem ikoniskas personas - piem., jau minētā princese Leia no "Star Wars" vai "Wonder Woman". Un - tagad viņa ir uzrakstījusi grāmatu (vai arī to viņai ir uzrakstījis kāds ghost writer - diez vai tas šajā gadījumā ir tik būtiski). Un ko mēs no šīs grāmatas uzzinām par tās galveno varoni? Pamatā - dažādus faktus, ar kuriem fans jau iepriekš būtu bijis pazīstams, bet nefanam tie nešķitīs sevišķi interesanti. Kaut vai - kā notika foto sesija Playboy vai kādi bija apstākļi, kāpēc Olivia Munn ieleca milzu pīrāgā:

Tā kā es neesmu fans (nebiju par šādas būtnes eksistenci informēts līdz saku lasīt grāmatu), man "Suck it, Wonder Woman!" nešķita diži aizraujoša. Grāmata ir gaužām neviendabīga, kā tāds skeču šovs, kurā atrodas vieta gan idiotiskām "pamācībām" iz gultas dzīves, gan vienai nodaļai, kas sastāv no Twitter sarakstes, gan virknei fotogrāfiju, gan pa reizei kādai emocionāli piesātinātākai ainai, kurās atšķirībā no grāmatas pamatteksta ir jūtams kaut kāds personiskums, jo kopumā šī grāmata ir viena vienīga tās autores pašreklāma, kas mani nekādi nepārliecina par to, ka Olīvija būtu jebkas vairāk kā vienkārši "celebrity". Var just, ka viņa šajā grāmatā cenšas būt super asprātīga un smieklīga, taču... tā īsti tas viņai nesanāk.
2012-01-03
comments powered by Disqus