The Mexican
film — USA — 2001

6.5
Vissvarīgākais ir tas, kā un uz ko tu liec uzsvarus. Šo filmu visai aktīvi rekomendēja N.R., raksturojot to kā "tipisku Breda Pitu roadtrip stila filmu" un apgalvojot, ka Džūlija Robertsa (kura man diezko nepatīk) tur uz ekrāna redzama labi ja 10 minūtes. Domājams, ja viņam šī filma nebūtu patikusi, Normis varētu akcentēt to apstākli, ka filmas režisors ir Gore Verbinski - vislabāk zināms kā "Karību jūras pirātu" sāgas veidotājs un ka šī nu ir viena no tām filmām, kurās Pits pat necenšas būt ticams.
Kā izrādījās, Liene šo filmu pirms daudziem gadiem jau bija redzējusi televīzijā (tikām es vakarus pavadīju, skatoties ski jumping sacensības!) un filmas sākumā man nospoilēja gandrīz visu tās sižetu, kas nebija super forši. Vienlaikus - nebija jau tā, ka tur būtu kaut kas baigi spoilējams, jo šī filma pārmērīgi skatītāju pārsteigt necenšas. Filmas galvenais varonis ir Džerijs - normāls čalis, kuram tā nejauši sagadījies, ka viņš ir kļuvis par cietumā sēdoša mafijas bosa izsūtāmo puiku. Kad viņš ir izgāzis kārtējo uzdevumu, Džerijam tiek dota pēdējā iespēja - aizbraukt uz Meksiku un nogādāt vajadzīgajā vietā kādu īpaši senu un dārgu pistoli, par kuru klīst dažādas leģendas (kuras filmas gaitā arī tiks skatītājiem atklātas). Šī uzdevuma dēļ Džerijs nevar doties uz Lasvegasu kopā ar savu mīļoto sievieti Samantu, kura nopietni par to apvainojas (būdama borderline psychotic), ignorējot Džerija apgalvojumu, ka viņa vienīgā alternatīva būtu tikt ietītam paklājā un ievietotam mašīnā, kurai tiks uzspridzināta (it`s always about you, you, you!). Taču pašu Samantu ceļā uz Vegasu nolaupa Džerija priekšnieka algots profesionāls slepkava, kuram jārūpējas par to, lai nekas neaizietu greizi.
Sižets ir, maigi izsakoties, tāls no ticama, bet tas kaut kā sevišķi netraucē. Džūlija Robertsa filmā parādās ļoti daudz, bet patiesībā daļa no viņas ainām ar Džeimsu Gandolfini (kas labāk zināms no no TV seriāla "Soprano ģimene") ir visai veiksmīgas un šajā filmā Robertsa ir tīri pieciešama.
Pati filma gan ir tāda diezgan viduvēja - ne velti tā ir viena no sliktāk novērtētajām (IMDB reitings 6.0) filmām PIta karjerā - kā jau tas Gore Verbinski ir raksturīgs, stila filmā ir daudz, bet ar saturu ir tā paknapāk un kopumā šī ir tipiska popkorna filma.
2012-01-03
comments powered by Disqus