Night Songs
music — USA — 1986

4.5
Nu es vairs kaut ko nesaprotu. Kā tas gadījās, ka līdz pat nesenai pagātnei es uzskatīju Cinderella par vienas kategorijas grupu ar riktīgajiem metālistiem, kas mitinās manas kolekcijas pirmajos diskos? Patiešām nesaprotu.
Basically Cinderella ir drīzāk Bon Jovi un nevis Black Sabbath radinieki, līdz ar to vienā teikumā ar metālu viņus labāk nepieminēt.
Un turklāt vismaz šajā ierakstā viņi izklausās šausmīgi dated - kas var būt neaktuālāks par astoņdesmito gadu pūdeļroku? Manā izpratnē pat tvists un sērfroks ir aktuālāki par to. Un šo grupu es saucu par metālu!?
Protams, pa reizei arī viņi izklausās salīdzinoši smagi, kā, piemēram, ievadošajā "Night Songs", kas gan ir stipri garlaicīga un lēna kompozīcija (ja kaut ko līdzīgu spēlētu AC/DC, viņi no šīs dziesmas ilguma 4:01 atstātu noteikti ne vairāk kā divas minutūtes, palielinot tempu līdz adekvātam līmenim). Tomēr īstā šīs grupas sūtība ir spēlēt balādes - kaut ko līdzīgu "Nobody`s Fool", kas būtu raksturojams kā ne pārāk veiksmīga "Scorpions" kompozīcija un arī Skorpionus par nekādiem mega monstriem es neuzskatu. Es nepavisam nebūtu pārsteigts, ja izrādītos, ka Cinderella dalībnieku sastāvs būtu tāds pats kā Skorpioniem, tikai pārņemot Slade dziedātāju ar goofy vokālu pasniegšanas manieri. Lai neiedziļinātos šajā ierakstā dziļāk kā nepieciešams, es ieteiktu to vienkārši nekad nemēģināt klausīties. Tas ar savu skanējumu tevi neaizvainos un neliks pretīgumā raustīties, bet grūti iedomāties jebkādu nopietnu iemeslu, kādēļ kāds varētu gribēt šo ierakstu dzirdēt. Es vismaz negribu.
2007-05-21
comments powered by Disqus