Love etc.
book — UK — 2000

7.5
Atšķīrība no "Pasaules vēstures 10 1/2 nodaļās", kuru lasot par Bārnsu nezināju neko un līdz ar to no viņa neko negaidīju, no "Mīlestības utt." es šo to gaidīju gan. Un šo to sagaidīju, lai gan varbūt ne gluži to, ko biju gaidījis.
Romāna forma pati par sevi ir visnotaļ savdabīga - to nevarētu nosaukt gluži par romānu vēstulēs, drīzāk par dažādu personu monologiem, klārējot savas dzīves epizodes nezināmam klausītājam (tas, ka klausītājs ir vīrietis, ir vienīgais, kas par viņu romāna gaitā tiek atklāts).
Situācija, kurā varoņi atrodas, ir pietiekami banāla - Stjuarts un Džuliāna reiz bija precējušies, Olivers bija viņu labākais draugs. Tad viņi izšķīrās un Olivers kļuva par Džuliānas vīru. Stjuarts aizbrauca uz Ameriku, kļuva bagāts, Olivers dzīvē neko nesasniedza. Tagad Stjuarts grib Džuliānai un Oliveram palīdzēt, taču viņam, protams, ir arī citas domas.
Tā kā katrs personāžs ir ieinteresēts parādīt sevi klausītājam tīkamākā gaismā. Pie reizes katrs, protams, paklārē arī savu dzīves filosofiju un paslavē sevi kā seksuāli, tā citādi.
Atklāsmes šeit meklēt ir lieki, tomēr lasāmviela saistoša, brīžiem mazliet šokējoša, bet kopumā - laba.
2007-06-24
comments powered by Disqus