Futurama Season 4
film — USA — 2002

6.7
Nepagāja daudz laika kopš pabeidzām skatīties 3.sezonu, kad bijām jau cauri arī ceturtajai. Ne jau tāpēc, ka tur ir maz sēriju (lai gan to patiešām ir tikai 12), bet tāpēc ka daudzas no tām nesen jau bijām skatījušies (jo nosaukt mūs par sistemātiskiem hronoloģiskiem Futurama skatītājiem laikam gan nevarēs).
Tātad, kas notiek šajās sērijās? Tā kā to ir tikai 12, pastāstīšu mazliet par katru.
01: "Roswell That Ends Well" -> Šeit mēs uzzinām, kāpēc Frajs ir tik "īpašs". Proti, šajā sērijā tiek paskaidrots, kā tas atgadās, ka cilvēks kļūst pats par savu vectēvu. Un Zoidbergs tiek preparēts kā citplanētietis iekš Area 51 (un par "kosmosa kuģi", par kuru klīst leģendas Area 51 sakarā, izrādās gabalos sadalīts Benders)
02: "A tale of two Santas" - Ziemassvētku epizode. Īpaši sajūsmā par tādām neesmu, ja nu vienīgi beigas ir labas (kad Frajs apkampis Zoidbergu)
03: "Anathology of Interest" - mazliet atkārtošanās, otro reizi izmantojot "What if" aparātu. Daļa par Fraju un videospēlēm gan ir vairāk nekā klasiska. It īpaši - Space Invaders.
04: Love and Rocket - parodija par "2001: A Space Odyssey". Kurš gan nav parodējis šo filmu? - domāju, ka pat misters Bīns ir. Tas jau vairs nav oriģināli.
05: Leela`s Homeworld - Līla uzzina, kas ir viņas vecāki. Ir ok, bet nekas izcils.
06: Where the Buggalo Roam - sērijas darbība notiek uz Marsa, veltīta indiāņu tematikai - man ne pārāk.
07: A Pharaoh to Remember - Benders kļūst par faraonu uz kādas dīvainas Senajai Ēģiptei līdzīgas planētas. Sērija ne visai, bet pāris elementi - superīgi. Kaut vai tas, ka šie citplanētieši patiešām ir bijuši Senajā Ēģiptē (kā to bieži nācies dzirdēt no dažādu UFOlogiem līdzīgu cilvēku puses), taču viņi tur nevis kaut ko mācījuši ēģiptiešiem, bet mācījušies NO ĒĢIPTIEŠIEM - kā celt piramīdas un kā lidot kosmosā.
08: Godfellas - Benders kļūst par dievu un satiek Dievu. Ne pārāk.
09: Future Stock - Planet Express tiek gandrīz pārdots, vēl viena ne tuvu ne izcila sērija.
10: A Leela of Her Own - sērija par Blurnsball spēli, kurā sāk spēlēt Līla. Pagaidām vājākā Futurama sērija EVER.
11: 30% Iron Chef - Benders gandrīz kļūst par lielisku pavāru. Vienreiz viņa pavārības tēma jau bija apspēlēta, taču kopumā sērija normāla.
12: Where No Fan Has Gone Before - sērija par Star Trek. Bija laba.
Kopumā jāatzīst, ka 4. sezona nav īpaši laba - visas pirmās trīs ir par to interesantākas, te ir tikai pāris sērijas, kuras ir patiešām klasiskas un vesela kaudze tādu, kuras ir diezgan pablāvas.
2008-01-09
comments powered by Disqus