Blue Rock
music — UK — 1991

6.5
Pēdējais "The Cross" albūms ir zīmīgs ar to, ka Teilors un kompānija bija uz to brīdi jau tik ļoti pārliecinājušies par nespēju pārdot savu produktu klausītājiem, ka tas pat netika izdots Lielbritānijā, bet tikai Vācijā (pirmais albūms iznāca arī ASV, otrais - tikai Eiropā). Vai vācieši Teilora veikumu novērtēja, neņemos teikt, bet droši vien nekādi fenomenālie arī pie ādas šortu cienītājiem šī ieraksta panākumi nebija.
Tā kā 1991.gadā beidza pastāvēt arī "Queen" šī vārda tradicionālajā izpratnē, nav brīnums, ka vairāk albūmus ar The Cross Teilors vairs neierakstīja - tā kā šī grupa viņam bija tikai "otrais darbs", kas atļāva atpūsties no slavas nastas, ko deva darbošanās ar Queen, tad zaudējis savu pamata popularitātes avotu, Teilors droši vien sabijās, ka viņa vārds ar laiku aizmirsīsies, tāpēc paralēli dažādiem pseido-Queen pasākumiem viņš drīzumā atsāka savu solo karjeru.
Vispār es gan gribēju kaut ko pastāstīt par šo "The Cross" albūmu, bet pagaidām tas neko diži nesanāk. Izskatās, ka Teilors pats tā tapšanā diez ko daudz darba neieguldīja - viņš šeit piedalījies vien pāris dziesmu sacerēšanā (kā ierasts - pievēršoties politiskām problēmām, jo zināms taču, ka Rodžers Teilors ir vienīgais cilvēks rokmūzikā, kura balsī ieklausās jaunākā paaudze, pieņemot politiskos uzskatus).
Līdz ar to sanāk, ka vairums šī ieraksta dziesmu nav politiskas, bet gan stāsti par to galveno varoņu krutismu (protams, droši vien te visur tomēr ir ironija), katrā ziņā vismaz šis ir īsts rokmūzikas ieraksts, bez pārmērīga sintezatoru daudzuma un "stilīgajiem" specefektiem. Teilora balss gan izcilāka ar gadiem nav kļuvusi, bet ir dziesmas (tādas kā "Bad Attitude"), kur viņš tiek ar saviem pienākumiem galā gana labi. Ierakstā ir arī pāris balādes, kuras Teilors nodziedāt fiziski nav spējīgs, tāpēc klausoties, piemēram, "Baby It`s alright", gūt audiālu baudu droši vien nav iespējams. Vispār kaut cik labas šajā ierakstā ir smagākās un roķīgākās dziesmas - tas pats "Bad Attitude", "Millionaire", "Life Changes". Gluži sajūsmā es par šo albūmu neesmu, bet klausīties to noteikti var (lai arī nezinu - vai vajag).
Protams, The Cross nav nekādi Queen līdzinieki, par to pat runāt nevar (kaut tāpēc vien, ka šajā grupā nav nedz īpaši spēcīga vokālista, nedz ģitārista), bet par Meja "Another World" un "Back to the light" šis ieraksts noteikti nav sliktāks.
2008-02-26
comments powered by Disqus