V
music — USA — 2001

5.0
Grupas "Live" piektais studijas albūms ir viens no tiem ierakstiem, kuriem manā ierakstu kolekcijā būt nevajadzētu - es nekad neesmu par to bijis sajūsmā, grupa "Live" mani neinteresē un viņu pārstāvētais alternatīvā un nedaudz ņūmetalīgā roka novirziens mani diez ko nesaista.
Un tomēr tas man ir. Droši vien tāpēc ka reiz es biju starā par vienu šīs grupas dziesmu - "Selling Drama". Taču šī dziesma ir no cita albūma un ar "V" tai nav nekā kopīga.
Nezinu, vai Live no sākta gala aizrāvās ar ņūmetālīgiem trikiem, bet šajā ierakstā tādu ir stipri daudz - kaut vai viņu dziesmu "Forever may not be long enough" tikpat labi varētu izpildīt arī Linkin Park. "Ok?" tikām ir tāda ka šīs grupas variācija par "Korn" un "Rage Against the machine" mūziku.
Ievērojot to, cik "labi" ņū metāls ir pārdzīvojis savu popularitātes ēru un cik daudz tā pārstāvju ir saglabājuši seju vēl līdz šai dienai, droši vien gaidīt, ka otrās šķiras ņūmetāla imitētāji tādi kā "Live" nevarētu kotēties diez ko augstu. Vai tu vari šodien lepni sevi saukt par "Limp Bizkit" fanu? Vari, bet tas nav prestižāk kā fanot, teiksim, par "Wham!". Un to es saku ne tāpēc, ka man patīk ņirgāties par ņūmetāla sekotājiem, bet konstatējot faktus. Rage Against the Machine ir vienīgā šī žanra grupa, kuru es kaut cik cienu un arī lielā mērā pateicoties tam, ka tā pēdējos 8 gados nav izdevusi nevienu jaunu albūmu.
Bet par "Live"... Ja viņi vēl būtu tīri ņūmetālisti, tur viss būtu skaidrs, bet liela daļa šī ieraksta dziesmu ir pavisam nemetālīgas popdziesmas ar dominējošu akustisko ģitāru un diezgan cukurainu grupas dziedātāja balsi. Taču cukurainas vai ne cukurainas, šīs dziesmas ir stipri garlaicīgas un neindividuālas, kā jau teicu, šim ierakstam manā krājumā būt nevajadzētu, jo es tajā nesaskatu neko kaut puslīdz vērā ņemamu.
2008-03-14
comments powered by Disqus