Iommi
music — UK — 2000

7.0
Pirmajā savas (ļoti garās) karjeras ierakstā, kas izdots zem viņa paša "brenda" nevis ar "Black Sabbath" zīmolu (lai arī vairāki grupas albūmi faktiski tomēr bija tieši Iommi solo veikumi) leģendārais smagā metāla pamatlicējs ir pieaicinājis veselu plejādi ievērojamāko smago mūzikas stilu vokālistu, tā lai katrā dziesmā būtu savs dziedātājs un vienlaikus savs mūzikas stils. Jo tas nu ir jāatzīst, ka Iommi + jebkuras grupas dziedātājs šajā ierakstā izklausās tieši pēc attiecīgā vokālista grupas.

Ieraksta zvaigžņu vidū ir: Henrijs Rollins (Black Flag), Skin (Skunk Anansie), Deivs Grols (Foo Fighters), Fils Anselmo (Pantera), Seržs Tarkjans (System of a Down), Bilijs Korgans (Smashing Pumpkins), Ījans Estburijs (The Cult / atjaunotie The Doors), Pīters Stīls (Type O Negative), Ozijs Osborns (zināms kā televīzijas realitātes šova "The Osbournes" dalībnieks. vai viņš būtu kādreiz arī bijis kādas grupas dalībnieks? Kaut kā neticas, ka šis vecais nonarkotais perdelis būtu varējis kaut ko sasniegt kā mūziķis), Bilijs Aidols ("White Wedding" anyone?). Vēl pāris dziesmās piedalās arī "kvīns" Braiens Mejs.

Lai arī es sevi par dižu šādas mūzikas cienītāju nosaukt nevaru, tomēr lielākā daļa dziesmu patiesībā ir itin labas - gan Skin dziedātā "Meat", gan (nedaudz pārsteidzoši) Deiva Grola "Goodbye Lament", gan jo īpaši albūmu ievadošā "Lauthing Man in the Devil Mask", kura gan faktiski ir nu-metālam piederīga (un es nepavisam neesmu nu-metal cienītājs), bet Iommi un Rollinsa dueta gadījumā nekādu iemeslu kaut kam piesieties nav.

Ieraksta nobeigums gan patiesībā varētu būt labāks - nedz Ozija dziedātā "Who`s Fooling Who", nedz (jo īpaši) Bilija Aidola "Into the Night" nevar lepoties ar sevišķi izteiksmīgām melodijām un mani sevišķi nepārliecina par savu spēku. Kopumā ieraksts ir gana kompetents, lai arī droši vien nevienam no tajā iesaistītajiem dalībniekiem ne tuvu ne karjerā labākais.
2008-05-07
comments powered by Disqus