Thirteen Tales from Urban Bohemia
music — USA — 2000

7.0
"Dandy Warhols" droši vien ir vienīgā grupa, kura visplašākajām masām ir zināma tikai ar vienu vienīgu reklāmas klipu. Jā - tieši reklāmas, nevis video. Proti, šo grupu no gluži nezināmas (vismaz mūspusē) apvienības vismaz uz kādu brīdi "Dandy Warhols" par superzvaigznēm padarīja viņu dziesmas "Bohemian Like You" izmantošana kādā Vodafone reklāmā.

Kas ir interesanti, ka patiesībā "Bohemian Like You" (kas pati par sevi ir gana laba un pavelkoša dziesma) šai grupai nemaz nav īpaši tipiska. Toties tipiska tai ir Lū Rīda atdarināšana. Nopietni, šajā ierakstā ir vairākas dziesmas, kas tīri labi būtu iederējušās kādā Lū Rīda septiņdesmito gadu ierakstā - varbūt ne ar šādiem aranžējumiem, bet DV vokālists Courtney Taylor-Taylor ļoti veiksmīgi māk imitēt Lū runājošo vokālu pasniegšanas manieri. Protams, ne visu laiku viņš ir tāds, bet viņš MĀK tāds būt (vis Lū-Rīdiskākā dziesma ierakstā ir "Solid").

Līdzās jau pieminētajam "Bohemian Like You" šī ieraksta pievilcīgākās kompozīcijas ir "Horse Pills" un viegli optimistiskā "Get Off". Nekā satriecoša jau te nav, bet kaut ko satriecošu gaidīt no grupas, kura slavena kļūst kā reklāmas rullīša skaņu celiņa autore, varētu būt arī nedaudz pārspīlēti.
2008-06-12
comments powered by Disqus