Date Movie
film — USA — 2006

1.0
"Randiņfilma" ir viena no tām kino lentēm, kuras pilnā garumā, manuprāt, noskatīties nav nemaz iespējams - to stulbuma līmenis ir par augstu pat manām pietiekoši debīlismam tolerantajām smadzenēm. Līdz ar to šo aprakstu patlaban rakstu, balstoties uz redzētās ne vairāk kā puses šīs filmas, turklāt neesmu tai redzējis nedz sākumu, nedz beigas.

Šī ir viena no daudzajām pēdējo gadu nesmieklīgajām parodijfilmām (kas sākās ar "Scary Movie" un turpinās vēl joprojām, ja nemaldos, "Superhero Movie" ir svaigākais šī "žanra" veikums). Tradicionāli šīs filmas vieno to autori Selcers un Džeisons Fridbergs, kā arī viens un tas pats ne pārāk talantīgu aktieru kolektīvs, kuru vidū pa reizei iemaldās kāds nedaudz lielāka kalibra naudas alkstošs personāžs.

Date Movie gan šo filmu vidū izceļas ar vienkārši unikāli idiotisku pieeju - parodēt kaut ko tik stulbu kā Holivudas tīņu randiņkomēdijas ir diezgan titānisks uzdevums. Ja oriģinālā filma ir "Meet the Fockers" kvalitātē, kāda gan spēj būt tās parodija? Atbilde - focking terrible. Šī konkrētā filma, ja pareizi saprotu, pamatā balstās uz My Big Fat Greek Wedding (neesmu redzējis) un Fokeru sāgas krustojuma. Apmēram puse joku ir par ķermeņa funkcijām (nē, ok, apmēram 80% joku) un pārējie - vienkārša "parodējamo" filmu ainu kopija. Pat detalizēti rakstīt par šo filmu, manuprāt, nav dižas jēgas, jo tajā nav nekā, ar ko piesaistīt kaut cik prasīga kino skatītāja uzmanību. Katastrofāla montāža, absolūts scenārija trūkums, tizla aktierspēle un fenomenāli kretīniski joki - tas ir gandrīz viss, ko es varētu vēlēties kādā filmā neredzēt, un to visu šī filma man piedāvā. Skatoties šo filmu mani pārņēma vispozitīvākās iespējamās emocijas, atceroties "Harolda un Kumāra" salīdzinoši izsmalcinātos jokus, kā rezultātā tika paaugstināts arī attiecīgās filmas vērtējums šajā lapā. Salīdzinoši ar "Randiņfilmu" Harolds un Kumārs ir vienkārši komēdijas klasiķi.

Ja tev radies jautājums - kāpēc tad tu vispār šādu sūdu sāki skatīties? - tad atbilde ir: nekad nenovērtē par zemu televīzijas spēku (vēl viens apliecinājums, kāpēc es uzskatu, ka mājās šai miskastei tev nav jābūt).
2008-08-01
comments powered by Disqus