Source Tags and Codes
music — USA — 2001

7.5
Nez, kāpēc indie grupām tik bieži ir tik gari nosaukumi? Nekad un nemūžam nevienai maksimāli popsīgai grupai nebūs tik garš nosaukums, ka man vajadzētu bažīties par to, vai datubāzes lauks tam ir pietiekams. "Trail of Dead" varētu būt ekstrēmākais piemērs, bet arī "Godspeed you black emperor", "Meanwhile back in communist Russia", "Presidents of the United States of America" un citas.

Šī patiesībā ir manā uztverē viena no vistipiskākajām indie grupām, kādas vien dabā eksistē. Un šis konkrētais ieraksts ir diezgan jauks. Es varbūt nebūtu tik radikāls kā veči no Rolling Stone un All Music, kas tam iedeva pilnas piecas zvaigznītes un pasludināja par meistarstiķi, bet gana skaists tas ir, tur nav ko apšaubīt. Īpaši laba ir tituldziesma "Source tags and codes", kas noslēdz šo albumu uz skaistas un diezgan optimistiskas nots, kas starp citu ir diezgan līdzīga pirmajai "Neigborhood" daļai no lieliskā "Arcade Fire" ieraksta "Tunnels". Lielākoties gan "Trail of dead" ir dusmīgāki nekā tie paši "Arcade Fire" un spēlē ģitārsmagu un disonantu indīroku, tādu kā "That is there that I saw you". Zināmas ietekmes šie puiši ir guvuši arī no Braiena Molko un "Placebo" ("Another Morning Shooter" ir droši vien viņu versija par "Every you, every me". Savukārt no šiem pašiem "Trail of dead" var just, ka vēlākos gados iespaidojās tādas arī nemaz ne tik sliktas blices kā "Dogs die in hot cars" un "The Zutons".

Kopuma "Source tags and codes" ir diezgan baudāms un patīkams ieraksts, varbūt ne gluži man pašā tuvākajā muzikālajā manierē radīts, bet tiešām kvalitatīvs, tiešām klausāms un savā ziņā man piemērots.
2009-01-08
comments powered by Disqus