Murder in a Wheel
game — Switzerland — 2007

7.5
Hamster
Izspēlēju vēl vienu Renzo Tēnena radīto spēli - šoreiz tā ir "Murder in a Wheel". Šis kvests man izteikti atgādināja tos laikus, kad dators ar 80286 procesoru nebija nekāda eksotika un kad cieto disku nācās kompresēt, lai tajā atrastos vieta ne tikai trešajam Windows`am, bet arī kādam pārītim spēļu. Un vēl jo vairāk šī spēle man atsauca atmiņā vienu no vislabākajiem kvestiem, ko jebkad esmu spēlējis - "Day of the Tentacle". Un ne jau nejauši tas tā notika - šī spēle balstās uz tā paša SCUMM dziņa, kurā bija radīta šī viena no labākajām LucasArts spēlēm. Vienīgā negatīvā atšķirība no DoTT ir tur, ka tajā spēlē bija ierunātās balsis, bet šeit tādu nav. Bet nu labi - šādas grafikas spēlē tas ir pieņemami.
Spēles sižets ir sekojošs - tu esi viens no viesiem, kas ielūgts pie kāda lorda mājās, un tavas viesošanās laikā tiek pastrādāta baisa slepkavība - nogalināts lorda sievas mīļotais kāmis. Un tavs kā galvenā varoņa uzdevums ir noskaidrot, kā tas tieši ir noticis un kurš ir vainīgais - pats lords, viņa sieva, otrais ciemiņš - kaut kāds okulto zinātņu doktors, istabene vai arī dzimtas kaķis. Tavs rīcības modelis ir tradicionālais - sarunas ar citiem personāžiem, dažādu objektu savākšana no grīdas un citām vietām, to likšana kopā un tā tālāk. Faktiski to var raksturot kā tādu DoTT demo versiju - ne velti arī mājas interjers pamatīgi līdzinās TAI spēlei, un arī dialogi ir tam atbilstoši. Un, protams, arī DoTTā bija personāžs kāmis.
Patiesību sakot, atkal jau pārliecinos, cik svarīgs elements labam kvestam ir humors (joprojām vienīgais izņēmums - Syberia). Šeit ar to viss ir kārtībā (ieskaitot jau pilnīgi tipiski parodisko sižetu), varētu gan teikt, ka spēle ir nedaudz par vienkāršu un īsu - šķiet, ka tai tiku cauri apmēram stundas laikā, bet citādi tai tiešām nebija ne vainas, un kopumā tā ir labāka nekā tā paša autora 3D vidē radītā spēle. Lai gan - varbūt arī nē, bet subjektīvi man "Murder in a Wheel" patika labāk. Un varu kārtējo reizi pagausties par to, cik lieliski bija tie laiki, kad kvestos bija tikai divas dimensijas.
Apskatīties spēles kadrus un lejupielādēt pašu spēli var tās oficiālajās mājaslapā.
2009-06-18
comments powered by Disqus