The Parole Officer
film — UK — 2001

6.0
Ar šo filmu man sanāca pagalam dīvaini - to paņēmu kā vienu no skatāmajām lentēm braucienā uz Zandebeku, taču vēl pirms izbraukšanas mans tēvs man pavēstīja, ka es būtu tikpat labi varējis filmu nokopēt no viņa nevis vilkt no Interneta (nē, es neizmantoju sliktos torrentus! kā tu varēji kaut ko tamlīdzīgu iedomāties!), jo, kā izrādās, manā datorā tā bija jau bijusi pirms apmēram gada. Kālab to toreiz nenoskatījos un kā tas sanāca, ka tēvs gan noskatījās - tiešām nezinu. Bet īstenībā tas nav svarīgi. Tāpat nav būtisks apstāklis, ka šajā filmā piedalās Simon Pegg. Nav svarīgi tādēļ, ka viņa loma ir vienkārši fenomenāli nenozīmīga - aina, kurā viņš ir uz ekrāna, ilgst apmēram 13 sekundes un 3 no tām Pegs netiek rādīts, un arī viņa lomas apraksts IMDb "deflated husband" neliek gaidīt neko lielāku.
Tātad - ja esi Saimona Pega fans, viņa dēļ vari šo filmu neskatīties. Cita lieta, ja tavs elks ir Stīvs Kūgans (ja kas - manējais viņš pilnīgi noteikti nav, arī ne pēc "Hamlet 2" noskatīšanās). Šajā filmā Kūgans, kurš laikam gan vislabāk ir zināms no "I`m Alan Partridge", atveido Saimonu - probācijas dienesta ierēdni, kurš neviļus kļūst par liecinieku slepkavībai, ko pastrādā augsti respektēts policists, un tieši Saimons kļūst par aizdomās turēto attiecīgās slepkavības izdarīšanā. Vienīgais veids, kā viņš var glābt savu reputāciju, ir aplaupīt banku un no turienes iegūt video kaseti, kurā iemūžināta attiecīgā slepkavība (vērsties pie policijas viņš nevar, jo slepkavību izmeklē pats slepkava). Aplaupīšanas veikšanā Saimons iesaista vienīgos trīs bijušos noziedzniekus, kurus viņam izdevies novest no noziedzības ceļa.
Droši vien, izlasot šo aprakstu, tu padomāji, ka "The Parole Officer" ir diezgan muļķīga filma. Un man nāksies tev piekrist - tajā bija gana daudz tādu epizožu, par kurām varēju tikai un vienīgi kaunēties - kautiņš, izmantojot birojā atrodamus priekšmetus, daži peņu un pirdienu joki, vemšanas aina. Tomēr pēc patiešām biedējoši sliktās "Guest House Paradiso" šajā filmā tomēr varēju saskatīt arī kādas pozitīvas iezīmes. Pirmkārt, stipri vien dumjais sižets šeit tiek pasniegts pietiekami pārliecinoši un sakarīgi - nekādas bezformīgas raustīšanās "otrās" filmas stilā. Otrkārt, tajā bija arī pietiekami daudz pilnīgi izteikti veiksmīgu epizožu - ieskaitot pašu filmas ievadu, kolorītos otrā plāna varoņus - Saimona palīgus bankas aplaupīšanā, arī šādas tādas ainas filmas gaitā. Ar to gan īsti nepietiek, lai šī būtu laba filma, taču darba dienas vakarā to tīri viegli var noskatīties. Jā, daudzas lietas es gribētu tajā redzēt savādāk pasniegtas un bez biksēs noslēptā milzīgā koka locekļa pilnīgi noteikti būtu iespējams iztikt, taču arī tā kļuva par ievadu jau pieminētajai ainai ar Saimonu Pegu - un tā patiesībā bija viena no smieklīgākajām filmas epizodēm (tā ka savā ziņā varu teikt, ka Pega loma tomēr ir laba - nekas, ka tik īsa).
2009-06-29
comments powered by Disqus