Kimono My House
music — USA — 1974

7.5
Šis ir tas "Sparks" ieraksts, kuru tradicionāli ir pieņemts uzskatīt par grupas spožāko stundu. Lai arī pēdējos gados mana attieksme pret šo albumu ir mainījusies uz pozitīvo pusi, joprojām par īstu tā cienītāju sevi neuzskatu. Taču nenoliedzami šajā albumā ir atrodama grupas slavenākā dziesma - "This Town Ain`t Big Enough for Both of Us", kura ar savu Baba O`Riley stila sintezatoru ritmu, stilizētajām šāvienu skaņām un Rasela Maela fantastisko dziedājumu un visu pārējo ir tiešām absolūta popmūzikas klasika.

Ja kas - 2008.gadā, kad Sparks gatavojās laist klajā savu 21.studijas plati, grupa uztaisīja tādu gājienu kā droši neviens pirms un pēc viņiem - mēneša laikā koncertos pilnā garumā izpildīja visus savus iepriekšējos 20 albumus. Nezinu gan, cik tas viss bija kvalitatīvi, vismaz paklausoties kā 2008.gadā viņi izpilda šo pašu This Town, jāatzīst, ka no slavenā Rasela falseta ir atlicis ļoti maz:

Bet kas attiecas uz "Kimono My House", šajā albumā atrodamas arī citas visai labi (vismaz man) zināmas Sparks dziesmas - "Amateur Hour", "Falling in Love with Myself Again", "Talent is an Asset" un "Lost and Found". Kā jau minēju, īsti par šī albuma fanu es kļūt nespēju, bet tas tāpat ir viens sasodīti jauks ieraksts.
2010-11-16
comments powered by Disqus